رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یک نویسنده دفاع مقدس:

اثر قلم آگاه موثرتر از هزاران موشک است

یک نویسنده دفاع مقدس گفت: جنگ سخت با سلاح و ارتش پیش می‌رود، اما جنگ نرم با رسانه، فرهنگ و باورها حرکت می‌کند. دشمن اگر نتواند دیوارها را بشکند، ذهن‌ها را هدف می‌گیرد. قلم اگر آگاه باشد، می‌تواند از هزار موشک مؤثرتر باشد.

فرشته عسگری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به مناست روز قلم گفت: از دوازده سالگی شروع به نوشتن کردم و به طور حرفه‌ای از سال ۹۷ شروع به کار کردم و در حوزه ایثار و شهادت فعالیت دارم و تا امروز به لطف خدا ۶ کتاب دارم که چهار کتاب به چاپ رسیده و دو کتاب در مرحله پیش از چاپ است.

وی ادامه داد: چهار کتاب کودک با موضوع فلسطین هم در مرحله قبل از چاپ است. کتاب‌های تازه داماد، زودبرگرد،  همپای دز، نشان بی نشان‌ها(چاپ شدند). تعریف من از نویسندگی یعنی با کلمه‌ها حرف دل را بزنیم. ما می‌نویسیم تا چیزی را بیان کنیم، حسی را نشان بدهیم، یا داستانی را تعریف کنیم، مثل وقتی با یک دوست صحبت می‌کنیم، ولی روی کاغذ یا صفحه‌ٔ گوشی. 

این نویسنده دفاع مقدس بیان کرد: به طور مثال وقتی از یک خاطره‌ می‌نویسیم، در واقع نویسندگی می‌کنیم. وقتی توی دفتر، احساسات خود را می‌نویسیم، این نیز نویسندگی است. حتی وقتی داستانی خیال‌انگیز می‌سازیم که کسی تاکنون نشنیده باشد.

وی افزود: در قرآن، در ابتدای سورهٔ «القلم» آمده است: «ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ» یعنی: سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند...این قسم، ارزش و قداست «قلم» و نوشتن را نشان می‌دهد. قلم نماد آگاهی و دانش است. نوشتن حافظ حقیقت و عدالت است. قلم وسیلهٔ تمدن‌ساز است. سوگند خداوند به قلم یعنی به خرد، تفکر و حقیقت احترام بگذاریم. قلم در نگاه قرآن، فقط ابزار نیست؛ نشانه‌ از مسئولیت، آگاهی و امانت است. برای همین هم، نویسندگی کاری مقدس است چون با واژه‌ها، می‌توانیم نور ببخشیم.

 عسگری تصریح کرد: امروز نوشتن یعنی زنده نگه‌داشتن حرف‌هایی که ممکن است فراموش شود. وقتی همه‌چیز سریع می‌گذرد قلم کمک می‌کند فکر کنیم، بفهمیم، یاد بگیریم. نوشتن یعنی ثبت لحظه‌ها، دردها، امیدها. با قلم می‌شود دل‌ها را لمس کرد و حتی دنیا را عوض کرد. قلم فریاد صدای ما است، وقتی همه‌چیز ساکت می‌ماند.

نویسنده دفاع مقدس عنوان کرد: جامعه از نویسنده چیزهایی می‌خواهد که فراتر از واژه‌هاست. در حقیقت، نویسنده چشم بیدار مردم و صدای خاموش آن‌ها است. این چند مورد از نویسنده همیشه انتظار می‌رود. اولین مورد روشنگری کردن است. مردم دوست دارند نویسنده‌ها موضوعاتی را بیان کنند که دیگران جرأت گفتن را ندارند و حقیقت‌ها را روشن کنند. دومین مورد حفظ فرهنگ و هویت است نویسنده حافظ میراث فرهنگی یک جامعه است باید بتواند ارزش‌های فرهنگی، باورها و خاطره‌های جمعی را بیان و ثبت نماید.

وی در ادامه گفت: الهام‌بخش امید و پیروزی بودن یک نویسنده از انتظارات دیگر مردم است که در روزهای سخت، امیدواری بدهد و در لحظه‌های پیروزی، به آن معنا دهد. نویسنده باید بتواند زیر پوستی و عمیق به اتفاقات نگاه کند، سؤال‌های درست مطرح کند و گاهی تلنگری بزند. مردم از نویسنده می‌خواهند وقتی پای درد و حقیقت در میان است، بی‌طرف نباشد و با شجاعت از حقیقت سخن بگوید.

عسگری اضافه کرد: نویسنده در جامعه امروز تنها روایت‌گر نیست، بلکه وجدان بیدار یک ملت است. او موظف است حقیقت را در سکوت زمان را بازتاب دهد، ارزش‌های فرهنگی را زنده نگه دارد و با واژگانش الهام‌بخش تفکر، همدلی و حرکت باشد. هر جمله، فرصتی‌ برای روشنگری است؛ هر داستان، دریچه‌ای برای عبور از فراموشی است. نویسنده با قلمش نه‌تنها تاریخ را ثبت می‌کند، بلکه آینده را نیز جهت می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: موشک، نماد قدرت فیزیکی، بازدارنده و پرصدا است؛ اما قلم، صدای آرامی‌ است که در دل‌ها نفوذ می‌کند. جنگ سخت با سلاح و ارتش پیش می‌رود، اما جنگ نرم با رسانه، فرهنگ و باورها حرکت می‌کند. امروز، دشمن اگر نتواند دیوارها را بشکند، ذهن‌ها را هدف می‌گیرد. رسالت ما این است که هم در میدان سخت بایستیم، هم در جبهه‌ی نرم بیدار بمانیم. قلم، اگر آگاه باشد، می‌تواند از هزار موشک مؤثرتر باشد.

انتهای خبر/د

1404-04-14 09:38 شماره خبر : 14441

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.