درباره نویسنده
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی:
جمعیت نخستین بحران استان مرکزی است

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی گفت: نخستین بحران استان مرکزی موضوع جمعیت است که مانند آتشی از دور در حال حرکت است و سفره نان و آب ما را میسوزاند.
به گزارش «دیار آفتاب»؛ به نقل از نار خبر؛ کبری ناصح امروز در آیین افتتاح مرکز مردمی «نفس» که در مرکز بهداشت ساوه برگزار شد، گفت: هر ساله در جهان ۲۱۳ میلیون بارداری رخ میدهد که از این تعداد ۱۹۰ میلیون(۸۹ درصد) در کشورهای در حال توسعه و ۲۳ میلیون(۱۱ درصد) در کشورهای توسعه یافته بودهاست. تعداد بارداری در زنان ۱۵ تا ۴۴ ساله ۱۳۳ مورد در هر ۱۰۰۰ زن است. حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از بارداریهای شناخته شده به سقط جنین ناخواسته ختم میشود.
وی افزود: این مرکز در راستای سیاستهای جوانی جمعیت کشور و در سه بخش فرهنگسازی برای خودداری از سقط، شناسایی موارد و همچنین حمایت از موارد خاص فعالیت خواهد داشت.
ناصح بیان کرد: ارتباط گرفتن با مادرانی که به هر دلیل یا مشکل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تصمیم به سقط دارند و حمایت از آنها، از جمله برنامههای مرکز نفس به شمار میرود.
معضل كاهش فرزندآوری امری فرهنگی است تا اقتصادی
سعید محمد دوست مسئول بسیج جامعه پزشکی استان نیز در این مراسم گفت: در ایران موضوع کاهش جمعیت به امری قابل توجه و مهم بدل شده و روند کاهشی آمار جمعیت به ویژه در دهه گذشته موجب نگرانی عمیق شده است.
وی افزود: طبق آمار موجود، سقط جنین از سال ۱۴۰۰ تا به کنون روند بسیار افزایشی را داشته است.
محمد دوست گفت: پنجره جمعیتی یک وضعیت موقتی در ساختار جمعیتی کشور است و با توجه به افزایش نسبت جمعیت سنین فعالیت و کاهش نسبتهای وابستگی سنی، ایران در سال ۱۳۸۵ وارد فاز پنجره جمعیتی شده است و این پنجره جمعیتی ایران تا سال ۱۴۰۷ به تدریج بسته خواهد شد.
وی گفت: باید تلاشهای لازم جهت افزایش جمعیت تا سال ۱۴۰۷ صورت گیرد و اگر تا آن موقع نتوانستیم به درصد قابل موجهای برسیم باز دست از تلاش برنداریم و تمامی همت خود را در این راستا به کار ببریم.
محمد دوست عنوان کرد: استان مرکزی دومین استان پیر در کشور است و پنجمین استان از لحاظ آمار سقط جنین است و بعد از استانهای گیلان، مازندران، تهران و البرز پیشرو در کاهش ثبت ولادت است که این امر باعث آن شده که جزء استانهای سالمند کشور قرار گیرد.
مسئول بسیج جامعه پزشکی استان گفت: معضل كاهش فرزندآوری در ایران بیش از آنكه اقتصادی باشد، امری فرهنگی است كه حتی حاشیه شهرها و روستاها نیز از آن درامان نماندهاند.
محمددوست بیان کرد: شاعر«فرزندکمتر، زندگی بهتر» پیش از پیروزی انقلاب طراحی شد ودر خیابان، پارک، درمانگاه، مدرسه، تبلیغات، فیلمهای تلویزیونی و سینما بسیار دیده میشد و از آن زمان تا به الآن، نرخ باروری از ۶ـ۷ فرزند به زیر ۲ فرزند کاهش پیدا کرده است.
وی اظهارامیدواری کرد: انشاءالله با نهادینه کردن فرهنگ و ارزشهای اسلامی، ایرانی و اصلاح این روند، برنامهریزی صحیح و به موقع از طرف نهادهای مسئول بتوانیم از بحران جمعیتی در آینده نه چندان دور جلوگیری کنیم.
یکی از اهداف تمام برنامهها باید افزایش جمعیت باشد
فرمانده ناحیه بسیج ساوه نیز در این مراسم گفت: دوران شیوع ویروس مرگبار کرونا یکی از دورانهای سخت و طاقتفرسا برای کادر درمان به ویژه پرستاران بود؛ که هیچگاه ایثارگریها و از خود گذشتگیهای آنان در این ایام از اذهان محو نخواهد شد چرا که آنها بسیجی بودن را در دوران کرونا اثبات کردند.
وی افزود: سقط جنین از آسیبها و معضلات اجتماعی در عصر حاضر به شمار میرود که دامنگیر اقشاری از زنان در جوامع مختلف بوده است.
مهدی گفت: «تمام برنامههای فرهنگی، اجتماعی و... ، باید پیوست افزایش جمعیت داشته باشند و تمام متولیان امر نیز در این راستا تلاش نمایند.
فرمانده ناحیه بسیج ساوه گفت: از سال ۸۵ به مدت چهار دهه فرصت داریم تا جمعیت فعال سنی که بین ۱۵ تا ۶۵ سال است را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی تقویت کنیم و از این فرصت طلایی برای ایجاد زیرساختها بهره ببریم.
نخستین بحران استان مرکزی، مسأله جمعیت است
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری مرکزی گفت: پیوست فرهنگی استان مرکزی به عنوان استان بحرانی در حوزه فرزندآوری، موضوع افزایش نرخ جمعیت و هر آنچه که مربوط به جمعیت است بوده و باید بطور دقیق مدنظر قرار گیرد.
مفتحزاده گفت: موضوع هویت در مقوله جمعیت از اهمیت خاصی برخوردار است و جامعهای که احساس هویت کند برای پایداری خود برنامهریزی خواهد کرد و برعکس اگر مردمی احساس هویت و عزت نفس نکنند قطعاً نگران ماندگاری نسل خود و آیندگان نخواهند بود.
وی بیان کرد: پیوست فرهنگی استان مرکزی به عنوان استان بحرانی درحوزه فرزندآوری، موضوع افزایش نرخ جمعیت و هر آنچیزی است که به جمعیت مربوط است.
مفتحزاده با بیان اینکه نخستین بحران استان مرکزی بحران آب و نان نیست؛ افزود: نخستین بحران استان مرکزی موضوع جمعیت است که مانند آتشی از دور در حال حرکت است و سفره نان و آب ما را میسوزاند.
وی با بیان اینکه ساوه از نظر هویتی، علمی، اقتصادی، فرهنگی و... در سطح استان مرکزی اثرگذار است، اظهار کرد: هماهنگی، همافزایی و همگرایی به ویژه در حوزه فرهنگی نیاز شهر ساوه است.
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جشن دختران «مثل ستاره» در اراک برگزار میشود
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- سعدی بزرگترین پیامآوران صلح
- اجلاسیه شهدای دانشجو معلم در اراک برگزار میشود
- قاچاق کالا؛ چالشی برای اقتصاد و امنیت
- یک خبر موثق از عمان
- کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) در اراک
- حضرت معصومه (س) الگوی شجاعت
- مسائل کشور را به گفتگوها گره نزنیم
- یادواره شهدای ارتش اراک برگزار میشود
- سرمازدگی محصولات کشاورزی در فراهان
- بازدید استاندار مرکزی از ماشینسازی اراک
- حذف سوداگری؛ گامی بلند به سوی عدالت اقتصادی
- امنیت شغلی کارگران اولویت اصلی است
- مکانیابی پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک مطابق قانون است
- فرهنگ پهلوانی، الگویی جاودان
- اجلاسیه ۵۲ شهید دانشجومعلم استان مرکزی
- مقابله با جنگ روانی دشمن نیازمند هوشیاری است
آخرین اخبار
- جشنواره ریواس در روستای «راوه»
- هوش مصنوعی و اکسیر حیات
- خلافت عثمان
- جشن وصال ۱۱۴ زوج اراکی
- ارائه بسته حمایتی به بیماران خاص استان مرکزی
- فقرا را شریک زندگی خود سازید
- سوره «جن» آیه ۱۴ تا ۲۸
- جشن ازدواج آسان ۱۱۴ زوج اراکی
- اجرای ۱۰۰ برنامه در هفته فرهنگی تفرش
- شمیم عطر رضوی در ساوه پیچید
- حضور خادمان رضوی در خنداب
- همایش پیادهروی خانوادگی در شهر خنجین
- بیمارستان ولیعصر نیازمند حمایت است
- آیتالله حائری سیاستمدار خبره بود
- امام رضا (ع) راضی به رضایت الهی بود
- وجود حرم امام رضا (ع) برکت بزرگ است
- مصرفگرایی کشور را تهدید و قناعت نجاتبخش است
- حل ناترازی انرژی با همت مردم و مسئولان
- ورود کاروان خادمین رضوی به فراهان
- جشن روز تفرش برگزار شد
- خلافت عمر
- آلومینیوم اراک و ملوان بندر انزلی
- تساوی آلومینیوم با ترکیب جوان مقابل ملوان
- تشیع با حضور امام رضا (ع) گسترش یافت
- اساس پیروزی وحدت است
- سوره «جن» آیه 1 تا ۱۳
- ضرورت تدوین استراتژیهای بلندمدت در مدیریت انرژی
- ساوه در آغوش جشنهای میلاد امام رضا (ع)
- عطر رضوی در فراهان پیچید
- لبخند ۲۰ هزار نفری دختران آفتاب
- مشاهده بیشتر