حالت تاریک
شنبه, 31 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
صلح امام حسن(ع) مقدمه پیروزی قیام کربلا بود
رئيس شوراى سياستگذارى ائمه جمعه استان مركزى:

صلح امام حسن(ع) مقدمه پیروزی قیام کربلا بود

رئيس شوراى سياستگذارى ائمه جمعه استان مركزى گفت: صلح امام حسن مجتبی (ع) نه از سر ضعف، بلکه تدبیری راهبردی و نرمش قهرمانانه برای افشای چهره تزویر معاویه بود که مسیر تاریخی قیام کربلا را هموار و اسلام را حفظ کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمين هادى ميرزايى در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگى پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» گفت: تحلیل جایگاه تاریخی صلح امام حسن مجتبی (ع) نشان می‌دهد که این اقدام، برخلاف برخی تحلیل‌های سطحی، نشان‌دهنده ضعف نبوده، بلکه اوج تدبیر و دوراندیشی امام در مواجهه با توطئه‌های پیچیده بنی‌امیه است. در آن برهه حساس، نفاق و دورویی به‌طور عمیقی در لایه‌های درونی حکومت نفوذ کرده و سپاه امام را دچار تشتت و انحرافات خطرناک کرده بود.

رئيس شوراى سياستگذارى ائمه جمعه استان مركزى بيان كرد: امام با تصمیم حکیمانه خویش، پرده از چهره واقعی و ریاکارانه معاویه برداشت تا ماهیت پلید امویان برای آیندگان آشکار شود. این صلح، در واقع بسترساز اصلی برای قیام کربلا بود؛ چراکه اگر این اقدام انجام نمی‌شد، واقعه عاشورا در هیاهوی دسیسه‌های سیاسی، صرفاً به یک جنگ داخلی ساده و بی‌اثر در تاریخ تقلیل می‌یافت.

وى افزود: درس بزرگ این واقعه برای تمامی اعصار، ضرورت «بصیرت در تشخیص جریان نفاق» است. امام حسن (ع) در میان یاران خود با خنجرهای زهرآگینِ از پشت مواجه بود. امروز نیز مسئولان و کارگزاران نظام اسلامی باید به‌خوبی درک کنند که خطر نفوذ و جریان نفاق، به‌مراتب سهمگین‌تر و کشنده‌تر از دشمنان آشکار و شناخته‌شده در جبهه‌های نظامی است.

ميرزايى اظهار كرد: دومین آموزه کلیدی این حرکت، «اولویت‌بندی حفظ اصل نظام و اسلام بر منافع شخصی و اعتباری» است. امام (ع) با پذیرش مظلومیتی تاریخی و تحمل رنج‌های بی‌شمار، حاضر شدند آبروی خود را در راه حفظ کیان اسلام فدا کنند. این رفتاری الگوساز برای تمامی سیاست‌مداران و مسئولانی است که باید در شرایط سخت، منافع ملی را مقدم بشمارند.

رئيس شوراى سياستگذارى ائمه جمعه استان مركزى عنوان كرد: فرهنگ جان‌فدا که برآمده از مکتب امام مجتبی(ع) است، به ما می‌آموزد که هرچند ایستادگی در برابر جبهه باطل هزینه‌های سنگینی به همراه دارد، اما هزینه سازش و تسلیم در برابر دشمن بسیار بیشتر و جبران‌ناپذیر است. وقتی جامعه‌ای ارزش مرگ با عزت را درک کند، هیچ قدرتی قادر نخواهد بود اراده آن ملت را متزلزل سازد.

وى افزود: امروز ما باید با تکیه بر ابزار قدرتمند «جهاد تبیین»، حقایق این مسیر را برای نسل‌های جوان روشن کنیم. عزت و اقتدار کنونی نظام اسلامی ایران، مدیون همین روحیه صبر، بصیرت و جان‌فدایی است که از سیره تابناک امام حسن(ع) و برادر بزرگوارشان امام حسین(ع) به ارث رسیده است؛ حقیقتی که هرگز نباید در غبار شبهات فراموش شود.

ميرزايى تصريح كرد: در نهایت، بازخوانی زندگی امام حسن مجتبی(ع) به ما می‌فهماند که پیروزی واقعی نه در پیروزی ظاهری بر دشمن، بلکه در حفظ دین و آرمان‌های بلند الهی است. این بصیرت است که سره را از ناسره جدا می‌کند و جامعه اسلامی را در مسیر درست حرکت می‌دهد. مسئولان امروز باید با تأسی از این امام بزرگوار، با نفاق مبارزه کنند.

رئيس شوراى سياستگذارى ائمه جمعه استان مركزى گفت: راهی که امام حسن (ع) گشود، راهی است که تا به امروز، انقلاب اسلامی ایران را در برابر توطئه‌های جهانی حفظ کرده است. تکیه بر آموزه‌های اهل‌بیت (ع) و فهم درست از تاریخ، تنها راه پیروزی بر دشمنان است. ما با زنده نگاه داشتن این مکتب، می‌توانیم پرچم عزت را همواره در سراسر جهان اسلام برافراشته و استوار نگه داریم.

انتهاى خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!