رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/10/26 Wednesday - 2025 15 January الأربعاء ، 15 رجب ، 1446
ساعت
1403-05-26 03:58 شماره خبر : 7160 https://diyareaftab.ir/short/Vwag8
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

زیارت اربعین نشان‌دهنده عظمت مکتب اهل بیت(ع) است و این رویداد بزرگ، با وجود تلاش‌های منفی تکفیری‌ها و قدرت‌های استکباری، در جهان منتشر شده است و قلوب انسان‌ها را جذب و احساسات تازه‌ای در قلب مومنین ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ راهپیمایی اربعین به عنوان شکست چهره اسلام داعشی و شیعه انگلیسی در برابر اسلام اصیل و ناب محمدی(ص) است.

اسلامی به دور از تفرقه‌افکنی بین شیعه و سنی و به دور از افراط و تفریط و بدعت‎ها که هر انسان آزاده، خواه مسلمان، خواه مسیحی و ... باشد آن را در آغوش خود می‌پذیرد.

همایش و راهپیمایی اربعین یکی از رویدادهای بزرگ است که شامل ارزش‌های خبری مانند بزرگی، تازگی، مجاورت، دربرگیری، شگفتی و است.

اربعین نقش اساسی در ادامه واقعه عاشورا دارد و اگر حضرت زینب(س) از عاشورا تا اربعین ارزش‌ها و پیام‌ها را انتقال نمی‌داد، نهضت امام حسین(ع) به این شکل تاریخی ادامه پیدا نمی‌کرد و حقایق واقعه کربلا نمایان نمی‌شد و اربعین به عنوان یک وسیله برای انتقال پیام عاشورا عمل کرده است.

حضور میلیون‌ها انسان در راهپیمایی اربعین، علیرغم اینکه یک رفتار گروهی در ابعاد بزرگی است، اما افراد حاضر در این راهپیمایی، علاوه‌بر حضور در جمعیت، ارتباط خاصی با خدای خود دارند و به سوی سالار شهیدان، مولای متقیان و ائمه بزرگوار توسل می‌شوند.

ارتباط عاطفی و پرشور با امام حسین(ع) در اسلام، نقش اساسی در زندگی انسان‌ها دارد، زیرا هدف عاشورا احیا و حفظ دین اسلام است و این نوع رفتار، که از معنویت، شور و احساسات پرشوری برخوردار است، به بازیابی هویت دینی فرد و تقویت و انسجام آن کمک زیادی می‌کند.

راهپیمایی اربعین، یک مکان حضور برای همه اقشار و مذاهب اسلامی و حتی ادیان توحیدی است.

در این راهپیمایی، علاوه‌بر حضور فعال اهالی تشیع، شاهد حضور پرشور دوستداران اهل سنت نیز هستیم که با عشق و حمایت از ایده‌های امام حسین(ع) و قیام عاشورا، در این مراسم شرکت می‌کنند.

حضور خاخام‌های یهودی و اسقف‌های مسیحی در پیاده‌روی اربعین، نشان دیگری از این راهپیمایی بزرگ و باشکوه است که در راه عشق و انسانیت، از امام حسین(ع) الهام گرفته است و در مسیر آزادی و انسانیت پیش می‌روند.

راهپیمایی اربعین و جمع شدن میلیون‌ها انسان از انواع نژادها و ملیت‌های مختلف با زبان‌های متنوع، به عنوان یک تمرین عملی برای ایجاد همبستگی و اتحاد بین ادیان توحیدی، می‌تواند دیده شود.

این راهپیمایی، الهام گرفته از قیامی جاودانه در تاریخ است و اصول و آموزه‌هایی را دنبال می‌کند که بر پایه فطرت و آزادی‌خواهی و انسان‌مداری استوار است و هدف آن صلح و عدالت است.

امروزه حمله به دین اسلام و به‌ویژه مکتب اهل بیت(ع) بسیار فراگیر شده است و دشمنان و بدخواهان این دین گاهی با تولید فیلم‌ها، اظهارات بی‌ادبانه و توهین‌ها و گاهی با ایجاد شبهه و حمله به مقدسات و حتی با استفاده از فحاشی در فضای مجازی و وب‌سایت‌ها علیه دین و مکتب ما فعالیت می‌کنند.

با این حال، با وجود تبلیغات گسترده دشمنان، اسلام و آموزه‌های شیعه در اروپا و آمریکا در حال پیشرفت است و هر سال تعداد زیادی از افراد به دین اسلام می‌پیوندند و این امر به دلیل این است که به جهان اعلام می‌شود که هر سال گروه‌های بزرگی از شیعیان به سوی کربلا حرکت می‌کنند که این اقدام باعث تقویت و تثبیت جامعه شیعه می‌شود.

بنابراین، زیارت اربعین نشان‌دهنده عظمت مکتب اهل بیت(ع) است و این رویداد بزرگ، با وجود تلاش‌های منفی تکفیری‌ها و قدرت‌های استکباری، در جهان منتشر شده است و قلوب انسان‌ها را جذب و احساسات تازه‌ای در قلب مومنین ایجاد می‌کند.

در این زمینه با کارشناسان مسائل سیاسی و مذهبی گفتگویی به‌عمل آمد که به شرح زیر است.

امام حسین علیه‌السلام محور وحدت امت‌ها است

امیرحسین یاری گفت: امام حسین علیه‌السلام و روحیه ظلم ستیزی و آزادیخواهی ایشان‌ محور وحدت امت‌ها و الگوی مبارزه با ظلم و استعمار است.

محمدجواد یاری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «دیارآفتاب»؛ روحیه ظلم‌ستیزی و آزادی‌خواهی امام حسین علیه‌السلام را محور وحدت امت‌ها و الگوی مبارزه با ظلم و استعمار گفت: آن زمان که داعش جریان اسلام‌هراسی به راه انداخته بود عاشقان امام حسین علیه‌السلام در پیاده‌روی بزرگ اربعین، مسابقه بزرگ خدمت‌رسانی همراه با عشق و انسانیت بر پا کرده بودند.

وی اظهار کرد: مفهوم عقلانیت و خطرپذیری در حرکت اربعین تغییر کرده‌ و مسیری به سوی عالی شدن و صالح بودن ایجاد شده است.

کارشناس مسائل سیاسی و مذهبی با بیان این که این اجتماع عظیم بشری وحدت‌آفرین و دشمن‌شکن است افزود: همایش پیاده‌روی اربعین، تولید قدرت نرم است که معنویت‌گرایی سکولار را خنثی و فرهنگ انتظار، شهادت، اقتدارآفرینی، هویت‌بخشی شیعه، تداوم و رسانه عاشورا را به جهانیان معرفی می‌کند.

یاری تصریح کرد: اجتماع میلیونی که حضور همه ادیان و اقشار و قومیت‌ها در آن تجلی دارد، نماد ولایتمداری و تشیع و بازآفرینی محور ماندگار عاشورا است.

وی الگوی جدید هم‌بستگی، هم‌زیستی و یکسان‌سازی فرهنگ مسلمانان و شیعیان در عرصه جهانی را از آثار و برکات این همایش دانست و تصریح کرد: نظم نوین جهانی حرکت اربعین است که به سمت عدالت‌خواهی و تمدن‌سازی پیش می‌رود.

کارشناس مسائل سیاسی و مذهبی احیا و تقویت باورها، ارزش‌ها و مبانی توحیدی را ساختن امت عصر ظهور بیان کرد و اظهار داشت: در این تجمع جهانی اختلاف‌های دینی و مذهبی و تعلقات قومی و نژادی کنار می‌رود و در دانشگاه تربیتی اربعین حسینی انقلاب‌های نو ظهور و ضاله، باطل می‌شود.

یاری عنوان کرد: خلق هویت جدید، تبدیل قدرت جهانی، امنیت‌آفرینی، خنثی‌سازی، جنگ‌شناختی و دین‌گریزی در بین جوانان از دستاوردهای ارزشمند پیاده‌روی اربعین است که امید می‌رود زمینه ظهور حضرت حجت(عج) در پرتو آن صورت بگیرد.

هدف آمریکا ممانعت از ایجاد وحدت مسلمانان است

حیدر جهانبخشی گفت: آمریکا آگاه به این مساله است که همبستگی بین مسلمانان مانع سلطه شیطانی او می‌شود و همواره درصدد تفرقه‌افکنی و ایجاد اختلاف در بین مسلمانان است.

وی بیان کرد: یکی از اثرگذارترین تجمع و راهپیمایی بین‌المللی که خنثی‌کننده مکر و حیله دشمنان اسلام است، حضور مسلمانان و ادیان در تجمع اربعین حسینی علیه‌السلام است.

کارشناس مسائل سیاسی و مذهبی عنوان کرد: اربعین حسینی یادآور جهاد و شهادت در راه احیای دین خدا است چرا که در روز عاشورا در لشگر یزید کسانی بودند بودند که با امام حسین(ع) بیعت کرده و در رکاب ایشان به شهادت رسیدند.

جهانبخشی اظهار کرد: اربعین حسینی یک فرصت برای گسترش دین الهی، منزوی کردن و ناکام گذاشتن دسیسه‌های مکر و حیله‌های سیاستمداران شیطانی آمریکایی، انگلیسی و رژیم کودک‌کش صهیونیستی است.

وی خاطرنشان کرد: نمونه عینی گسترش فرهنگ عاشورایی، مجاهدت و شهادت در راه احیای دین الهی، وحدت، دفاع از فلسطین اشغالی،غزه و مسلمانان جهان است.

امام حسین علیه‌السلام با حرکت خود بسترساز ظهور شد

ماشالله عبدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ بیان کرد: یزید به نام دین، باطل را ترویج می‌کرد و دین از مسیر خود خارج شده بود بنابراین امام حسین علیه‌السلام قیام را نیاز تشخیص داد و بر آن شد تا حدود و قوانین الهی را اجرا و اقامه کند.

وی با بیان این که امام حسین علیه‌السلام با حرکت خود بسترساز ظهور شده است؛ اظهار داشت: حضرت زینب سلام‌الله علیها و امام سجاد علیه‌السلام پیام آوران کربلا بودند که با روشنگری‌های خود در مجلس یزید و در بین مردم جهاد تبیین کردند.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه روح‌الله تصریح کرد: رساندن پیام کربلا به گوش مردم، ادامه قیام امام حسین علیه‌السلام و رکن دوم قیام بود که از عصر عاشورا آغاز شد.

عبدی، موسس زیارت اربعین را جابر بن عبدالله انصاری عنوان کرد و افزود: با این اقدام وی راه و حرکت در این مسیر ادامه پیدا کرد و جاذبه مغناطیس حسینی امروز نیز در ایران و کشورهای دنیا، شیعه و غیرشیعه به لطف خدا جاری و ساری شده‌است.

وی به مجاهدت‌های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و دیگر شهدا در راه ایجاد امنیت در عراق و پیوند این دو ملت اشاره کرد و گفت: راهپیمایی بزرگ و جهانی اربعین زمینه‌ساز آزادی قدس شریف و نابودی اسرائیل خواهد شد و به تعبیر امام راحل راه قدس از کربلا خواهد گذشت و افول و نابودی رژیم سفاک صهیونیستی و پیروزی و آزادی کودکان مظلوم غزه را شاهد خواهیم بود.

نماینده ولی‌فقیه در سپاه روح‌الله بیان داشت: شهدای مدافع حرم و سردار شهید با زحماتشان بستر زیارت امن در اربعین را برای مردم فراهم کردند و زمینه‌ای برای همدلی و هم‌بستگی همه آزادیخواهان جهان خواهد شد تا با تاسی از سرور آزادگان جهان حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام مفاهیم و ارزش‌های آموخته از مکتب کربلا را به همه عالم صادر کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.