رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-01-01 14:38 شماره خبر : 12378 https://diyareaftab.ir/short/VvxPg
نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی:

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به نامگذاری امسال تحت عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید گفت: جامعه‌ای که به علم و تولید بها دهد، قدرت اقتصادی و پایداری اجتماعی بیشتری خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی امروز در نماز جمعه در مصلای بیت‌المقدس کلانشهر اراک گفت: رعایت تقوا یکی از پر اهمیت‌ترین ارزش‌های اسلامی است، که نقش مهمی در زندگی فردی و اجتماعی دارد. تقوا به عنوان اساسی‌ترین عامل در ارتباط با خداوند و الگویی برای هدایت و سعادتمندی جامعه تبیین شده است. 

وی افزود: آموزه‌های اهل‌بیت (علیهم‌السلام) به ویژه امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) به‌عنوان نماد و محور تقوا و عدالت هستند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی با اشاره به اهمیت تقوا بیان کرد: تقوا مانند ریلی برای حرکت زندگی مؤمنانه است که فرد و جامعه را به مقصد سعادت و عدالت الهی می‌رساند و اگر انسان در چارچوب تقوا عمل کند، عدالت، علم و ایمان در زندگی او تبلور پیدا می‌کند.

دری نجف‌آبادی عنوان کرد: خطبه‌های ۱۹۳ نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) یادگاری بسیار ارزشمند برای درک مفاهیم بلند اسلامی به‌شمار می‌روند. حضرت علی (ع) برادر ایمانی‌شان را مثال زده و نشان می‌دهند که چطور می‌توان به دنیا بی‌اعتنا بود و زندگی را در راه خداوند سپری کرد.

نقش اهل‌بیت در الهام‌بخشی جامعه

وی خاطرنشان کرد: اهل‌بیت (علیهم‌السلام) نه تنها به‌عنوان هدایتگران مذهبی بلکه الگوهایی عملی برای سبک زندگی انسانی مطرح‌اند. یادگارهای ایشان مانند نهج‌البلاغه، اهل‌بیت و تربیت شاگردان بزرگ، همچنان مسیرهای روشنی برای هدایت جامعه انسانی فراهم می‌آورند.

امام جمعه کلانشهر اراک اظهار کرد: مکتب علوی مبتنی بر صداقت، اخلاص و عدالت است. هر گونه انحراف از این مسیر به بن‌بست‌های اخلاقی و اجتماعی ختم می‌شود، به‌خصوص اگر فرهنگ‌ها یا حکومت‌ها از اصول تقوا فاصله گیرند و در چارچوب مادی‌گرایی فعالیت کنند.

دری نجف‌آبادی در ادامه افزود: امیرالمؤمنین علی (ع) به‌عنوان یکی از اسوه‌های بی‌نظیر ایمان، عدالت و اخلاق، جایگاه ویژه‌ای در تاریخ اسلام دارد. ایشان نه تنها الگویی کامل از تقوا و زهد هستند، بلکه سیاست‌مداری خردمند، رهبری پرقدرت و انسانی متعهد به اصول الهی و اخلاقی بودند. خطبه‌های ایشان در نهج‌البلاغه نشان‌دهنده عمق دانش، بینش سیاسی و تسلط به امور جامعه است. 

وی گفت: یکی از موضوعات کلیدی در سخنان امیرالمؤمنین، دفاع از حق و احیای سنت‌های پیامبر اکرم (ص) است. پس از رحلت پیامبر، عده‌ای سعی کردند با توطئه‌ها و سیاست‌بازی‌ها مسیر اسلام را تغییر دهند؛ اما امام علی (ع) با ایستادگی و تلاش‌های شبانه‌روزی، حقیقت اسلام را حفظ کردند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی بیان کرد: از منظر تاریخی و سیاسی، شخصیت حضرت علی (ع) در برابر تهدیدها و مشکلات جامعه، بسیار تأثیرگذار بود. او نه تنها با دشمنان خارجی مقابله کرد، بلکه از درون جامعه اسلامی نیز با فساد و انحراف مبارزه نمود. این ویژگی‌ها ایشان را به الگویی جهانی برای ایستادگی در برابر ظلم تبدیل کرده است.

معنویت، علم و ادب سه ستون هویت واقعی انسان است

دری نجف‌آبادی خاطرنشان کرد: شخصیت هر انسان بر سه اصل بنیادین شکل می‌گیرد: معنویت، علم و ادب که این سه عنصر، گوهر وجودی انسان را تشکیل می‌دهند و او را به جایگاه بلند مرتبه‌ای در اجتماع و پیشگاه الهی می‌رسانند و انسان‌های برجسته‌ای چون شهید مطهری، شهید بهشتی و سردار شهید سلیمانی، نمونه‌هایی از افرادی هستند که معنویت، علم و ادب را در زندگی خویش به شکلی متوازن تحقق بخشیده‌اند.

وی اظهار کرد: اولین اصل شخصیت، شخصیت معنویت و الهی انسان است. این شخصیت حاصل اعتقاد و ارتباط انسان با پروردگار و ارزش‌های ملکوتی است. از عبادت، اخلاص و خدمت به دیگران گرفته تا جهاد در راه خدا، معنویت به انسان نیرو و بینشی عمیق می‌بخشد که او را برای عبور از سختی‌ها و مقاومت در برابر ناملایمات آماده می‌کند.

امام جمعه اراک گفت: دومین اصل، علم و دانش است. انسان با علم به شناخت جهان پیرامون خود دست می‌یابد. علومی که می‌تواند شامل حوزه‌های حکومتی، اجتماعی، سیاسی و حتی تربیتی و کشاورزی باشد و سرانجام، سومین اصل، ادب و اخلاق است. ادب، ستون ارتباط سالم انسانی است و شخصیت انسان را در میان دیگران شفاف و ارزشمند می‌کند. فردی که ادب و اخلاق را سرلوحه رفتارهای خود قرار دهد، همچون گوهری درخشان در اجتماع می‌درخشد و الگویی برای دیگران می‌شود.

دری نجف‌آبادی با اشاره به نامگذاری امسال تحت عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید افزود: مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت تلاش برای افزایش تولید و سرمایه‌گذاری داخلی تأکید کرده‌اند. جامعه‌ای که به علم و تولید بها دهد، قدرت اقتصادی و پایداری اجتماعی بیشتری خواهد داشت. استان مرکزی، با ظرفیت‌های عظیم خود، می‌تواند در این مسیر الگویی برای دیگر نقاط کشور باشد.

وی بیان کرد: از سوی دیگر، اهمیت همبستگی جهانی نیز نمی‌تواند نادیده گرفته شود. حمایت از مظلومین جهان، به ویژه مردم فلسطین، یمن و لبنان، وظیفه‌ای انسانی و الهی است. در برابر ظلم و جنایات رژیم‌های استکباری، استقامت و اتحاد ملت‌های مسلمان نشان‌دهنده ایمان به خدا و اعتماد به اصول عدالت و حقانیت است.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی عنوان کرد: سال جدید باید سالی باشد که ملت ایران، با همکاری مسئولان، گام‌های بزرگی برای پیشرفت در تمام عرصه‌ها بردارد. از اخلاق و معنویت گرفته تا علم و ادب، هر سه عنصر باید در اولویت قرار گیرند تا جامعه‌ای بسازیم که نه‌تنها در داخل، بلکه در سطح جهانی الهام‌بخش دیگر ملت‌ها باشد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.