معاون رئیس جمهور در امور زنان و بانوان گفت: ممکن است فشارکاری زنان شاغل و زنان خانهدار با یکدیگر متفاوت باشد، اما هریک از این بانوان مشغلههای خاص خود را دارند.
به گزارش «دیار آفتاب»؛ انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در خصوص کیفیت سلامت روان بانوان گفت: یکی از مسائل مهم در رابطه با کیفیت سلامت روان بانوان، سبک زندگی است. ممکن است فشارکاری زنان شاغل و زنان خانهدار با یکدیگر متفاوت باشد، اما هریک از این بانوان مشغلههای خاص خود را دارند که ممکن است از لحاظ روانی مشکلاتی برای آنها ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: بنابراین باید برای بهبود کیفیت سلامت روان بانوان، بر روی سبک زندگی خانوادهها، سبک زندگی کارمندی و کمتر شدن فشارهای زندگی و روانی اقداماتی انجام داده شود و از خانمهای شاغل پشتیبانی کنیم. البته خانمهای خانهدار هم به گونه دیگری تحت فشار و نیازمند آموزش و پشتیبانی هستند که باید از آنها نیز با توجه به مسؤولیت خانه داری حمایت شود.
خزعلی در خصوص امتیازهایی که برای بهبود کیفیت زندگی بانوان شاغل در نظر گرفته شده توضیح داد: طبق قانون همه خانمهای کارمند دو روز در ماه از مرخصی بهرهمند هستند اما برخی از سازمانها و یا مشاغل این مسئله را اعمال نمیکنند. در این خصوص یک سری قانونهای کلی که از طرف اداره استخدامی طراحی شده برای همه بخشهای دولتی ابلاغ شده است. اما بخشهای خصوصی میتوانند به صورت متغییر به این قوانین عمل کنند.
وی در ادامه در خصوص مرخصی زایمان بانوان، بیان کرد: همچنین دستگاههای خصوصی در کم و زیاد کردن مرخصیهای زایمان و امور زنان دستشان بازتر از دستگاههای دولتی است. البته دولت میگوید که دستگاههای خصوصی هم حق کم و زیاد کردن این مسئله را ندارند اما عملاً این اتفاق در برخی از مشاغل انجام میشود.
راهکارهای معاونت زنان برای کم کردن مشغلههای زنان شاغل
خزعلی درباره راهکارهای دولت برای کمتر کردن مشغلهها و فشارهای روانی زنان شاغل اظهار کرد: در این راستا باید شغل را برای زنان به گونهای تعریف کنیم که خانمها ضمن رسیدگی به خانواده، بتوانند آرامش لازم را برای تربیت فرزندان داشته باشند. دقیقاً شغل منعطف به همین منظور برای خانمها تعریف شده است. این اقدام در مراحل تصویب است و امیدواریم تا سال آینده آن را به طور کامل در دستگاههای مختلف مطرح و نظرسنجیها انجام شود تا با یک جمعبندی به تصویب نهایی برسد.
وی درباره اقدامات معاونت زنان در زمینه ایجاد آرامش در خانوادهها گفت: از آنجایی که آرامش خانمها به آرامش خانواده مربوط میشود، سعی کردهایم با تشکیل ۹ کارگروه در حیطههایی که به بانوان مربوط میشود، به صورت تخصصی کار کرده و زمینههای آموزش خانوادهها را فراهم کنیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره برنامههای آموزشی این معاونت توضیح داد: ما از طریق سازمان اداره استخدامی یک مجموعه برنامههای آموزشی تنظیم کردهایم که قرار است این برنامهها در تمام ادارات به صورت یک دوره مطرح و تمام کارمندان «خانمها و همسرانشان» برای داشتن یک زندگی بهتر با امتیازاتی که برایشان در نظر گرفته شده شرکت کنند.
وی در ادامه افزود: در رویداد خانواده هم مسئله مهارتهای زندگی و مهارتآموزی برای چگونگی مدیریت بسیاری از بحرانها و مسائل روحی و سلامت جسمانی و تغذیه تدارک دیده شده است. وظایف گروههای ۹ گانه شامل مدیریت و تربیت خانواده، موفقیت و مهارت خانواده، سلامت، جمعیت و نشاط خانواده، بازی و اوقات فراغت خانواده، محیط زیست و نقش خانواده، سفره و تغذیه خانواده، رسانه خانواده، مد و لباس خانواده و فرهنگ و میراث ناملموس است.
برنامه میدهیم اما اجرایی نمیشود
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در برخی از زمینهها اقدامات ملموسی در امور زنان انجام نمیشود، بیان کرد: ما برنامه را ارائه میدهیم و از دستگاهها میخواهیم که آنها را اجرا کنند، حتی از آنها پشتیبانی هم میکنیم اما نمیتوانیم به طور کامل وارد حیطه اجرا شویم. بنابراین در برخی از موارد ممکن است اجرایی حاصل نشود.
فارس
انتهای خبر/
- ۱۱۰ مدالآور ورزش استان مرکزی تجلیل میشوند
- جشن میلاد حضرت زهرا (س) در فراهان
- تصادف محور قدیم ساوه با یک مصدوم
- ۵ فرماندار استان مرکزی منصوب شدند
- بارش برف در شهر فرمهین
- فاز 3 پروژه شهید سلیمانی آماده تحویل است
- فرماندار جدید کمیجان معرفی شد
- انفجار کپسول اکسیژن طبی در اراک
- ساخت 6 دستگاه مشعل بویلر پتروشیمی در آذرآب
- حال و هوای بازار یلدا در اراک
- وحدت با الگوی حضرت علی (ع)
- مکتب حاجقاسم نماد وطندوستی
- شکلگیری قرارگاه ملی مسجد در استانها
- شهید سلیمانی نماد مقاومت
- کاهش مصرف برق با فناوری نوین
- «سیره فاطمی» الگوی متعالی خانواده
- مداحان خط مقدم روشنگری در جامعه هستند
- واردات گاز تنها راهکار توقف مازوتسوزی است
- لغو معافیت مالیاتی کامیونهای ایرانی توسط ترکیه
- اعتماد به غرب عامل نابودی سوریه
- هشدار به کشاورزان به دنبال کاهش شدید دما
- پویش چهارشنبههای امام رضایی در کمیجان
- حال و هوای اعتکاف در فراهان
- حضرت زینب (س) الگویی بینظیر زنان
- مرمت بازار تاریخی اراک سرعت گرفت
- عظمت امام خمینی (ره) را درک کنید
- سوره «زمر» آیات ۲۲ تا ۳۱
- حضرت علی (ع) الگویی جاودانه برای پدران است
- مراسم معنوی اعتکاف در خنداب
- مرکزی پیشرو در اجرای برنامههای دهه فجر باشد
- حضرت علی (ع) همواره از مظلومین دفاع میکرد
- پروژههای بزرگ مسکن در مرکزی سرعت میگیرند
- سرمربیِ جوانِ ناموفق اما پرهوادار
- اعتکاف پاککننده روح از گناه
- انعقاد قرارداد ۶ میلیون یورویی آذرآب
- مردم کیفیت نان را مطالبه کنند
- اراک در وضعیت قرمز
- فرار شاه پایان هیمنه رژیم پهلوی بود
- سفر بی بازگشت
- مجوز فعالیت صرافی رمزارز داده نمیشود
- اعتکاف محفلی برای خلوت با خدا
- شور اعتکاف در اراک
- نشاندار کردن مالیات مسیری برای توسعه
- وزیر اقتصاد ارمنستان به استان مرکزی سفر میکند
- برگزاری مراسم اعتکاف در تفرش
- پیام حیدری داور سوپرجام در اراک شد
- هشدار نارنجی هواشناسی برای ۱۷ استان
- ولادت حضرت علی (ع) معجزه الهی است
- توافقنامه ایران و روسیه یک معاهده جامع است
- فتح خیبر الگوی مقاومت برای مسلمانان است
- مشاهده بیشتر