رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/12/19 Sunday - 2025 09 March الأحد ، 9 رمضان ، 1446
ساعت
1403-12-18 08:38 شماره خبر : 12115 https://diyareaftab.ir/short/46JxM
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد:

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: استفاده از فناوری‌های نوین مانند دوربین‌های نظارتی و سیستم‌های امتیازدهی رانندگان می‌تواند نقش مهمی در اصلاح رفتارهای رانندگی و کاهش تصادفات ایفا کند.

جواد نظری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه با اقدامات لازم برای نوروز ۱۴۰۴ گفت: تصادفات جاده‌ای به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌ و میر و آسیب‌های اجتماعی در ایران، همواره مورد توجه دولت‌ها و جامعه است. 

 وی درباره افزایش هشداردهنده ۸۰ درصدی تصادفات در کشور در سال ۱۴۰۲ افزود: آمار ۲۰ هزار نفر مرگ‌ و میر ناشی از تصادفات، بیانگر عمق این بحران و نیاز به برنامه‌ریزی‌های جدی‌تر است. این ارقام نشان‌دهنده عدم موفقیت کامل در کاهش نرخ تصادفات و همچنین ضرورت تقویت اقدامات پیشگیرانه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: یکی از عوامل کلیدی که باید مورد توجه قرار گیرد، گروه‌های آسیب‌پذیر در جامعه است. این گروه‌ها شامل کودکان، نوجوانان و جوانان می‌شوند که با خطر رفتارهای پرخطر مواجه هستند. علاوه بر این، موتورسواران و افرادی که در شهرها و جاده‌ها با وسایل نقلیه شخصی تردد می‌کنند نیز در معرض خطر بالایی قرار دارند. از سوی دیگر، سیاست‌گذاران و نهادهای دولتی نقش حیاتی در کاهش تصادفات ایفا می‌کنند و باید برنامه‌هایی جامع و قابل اجرا ارائه دهند.

نظری خاطرنشان کرد: راهکارهای پیشنهادی برای بهبود وضعیت ایمنی جاده‌ها شامل چندین محور اساسی است. اولاً، استفاده از ظرفیت رسانه‌های عمومی و شبکه‌های اجتماعی برای افزایش آگاهی عمومی از رفتارهای ایمن رانندگی و رعایت قوانین ترافیکی می‌تواند تأثیر قابل توجهی داشته باشد. ثانیاً، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند نصب دوربین‌های نظارتی، اعمال سیستم امتیازدهی برای رانندگان و افزایش جرایم مالی می‌تواند به اصلاح رفتارهای پرخطر کمک کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: همچنین، باید از منابع محلی و استانی برای بهبود وضعیت زیرساخت‌های جاده‌ای و افزایش ایمنی استفاده کرد.

وی عنوان کرد: یکی دیگر از جنبه‌های کلیدی این راهکارها، جلب مشارکت عمومی و سازمان‌های مردم‌نهاد است. این سازمان‌ها می‌توانند با همکاری نیروی انتظامی، پلیس راهور و دیگر نهادهای مرتبط از جمله شرکت‌های بیمه و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نقش موثری در ترویج فرهنگ ایمنی و کاهش حوادث جاده‌ای ایفا کنند.

نظری یادآور شد: این مشارکت‌ها، با تکیه بر ظرفیت افراد موثق و مثبت در جامعه، می‌تواند نقش مؤثری در ایجاد تغییرات پایدار داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار کرد: دولت نیز باید به صورت ویژه به موضوع نقد تصادفات توجه کند. تصویب و اجرای قوانین سخت‌گیرانه‌تر، همراه با اصلاح ساختارهای موجود و تمرکز بر کاهش تصادفات در ایام پرخطر مانند نوروز، باید در اولویت قرار گیرد.

وی ادامه داد: موفقیت در این زمینه نیازمند هماهنگی و همکاری همه‌جانبه بین تمامی ارگان‌های مرتبط و جلب حمایت جامعه است.

نظری در پایان تصریح کرد: هدف اصلی این اقدامات باید کاهش آمار تصادفات و آسیب‌های ناشی از آن در سال ۱۴۰۴ باشد. اگر این هدف محقق نشود، به وضوح نشان‌دهنده نواقص جدی در برنامه‌ریزی‌ها و اجرای طرح‌های مربوطه خواهد بود. بنابراین، همه افراد و نهادها باید برای دستیابی به این هدف مهم تلاش کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.