
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی مطرح کرد:
مرکزی؛ رتبه برتر در تولید گوشت قرمز
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: استان مرکزی با تولید سالانه ۵۴ هزار تن گوشت قرمز، جایگاه سوم یا چهارم کشور را به خود اختصاص داده است. تنها ۱۷ هزار تن از این میزان در داخل استان مصرف میشود.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» علی صفری امروز در نشست مدیران منطقه ۴ صنایع تبديلی و غذایی از ۶ استان کشور در جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: این استان با وسعت ۲۹ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر با 12 شهرستان، از استانهای پیشرو در تعداد واحدهای صنعتی است که بیش از ۲۰ درصد آن را صنایع تبدیلی و غذایی تشکیل میدهند.
وی افزود: استان مرکزی از فرهنگ صنعتی نهادینهشدهای برخوردار است و در بخش کشاورزی نه تنها خودکفا، بلکه صادرکننده محصولات اساسی به سایر استانها از جمله تهران است.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: در بخش کشاورزی، ۶۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت وجود دارد که توسط ۱۰۰ هزار بهرهبردار مدیریت میشود. سالانه بیش از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تولید میشود.
صفری عنوان کرد: استان مرکزی در تولید گوشت قرمز رتبه سوم یا چهارم کشور را داراست و از ۵۴ هزار تن تولید سالانه، تنها ۱۷ هزار تن در استان مصرف شده و مابقی صادر میشود. در تولید گوشت مرغ نیز با تولید ۸۰ هزار تن، ۵۰ هزار تن مصرف داخلی داشته و ۳۰ هزار تن مازاد دارد. تولید شیر با ۴۰۰ هزار تن در سال، ۱۷۰ هزار تن مصرف داخلی دارد و در تولید تخممرغ نیز تنها ۳۰ درصد در استان مصرف شده و بقیه صادر میشود. این آمار نشان از پتانسیل بالای تولید در استان دارد.
وی خاطرنشان کرد: استان مرکزی در تولید محصولات استراتژیک نیز جایگاه ممتازی دارد. تولید ۵۰۰ هزار تن گندم در سال گذشته، سه برابر نیاز استان بود. در تولید گل و گیاهان زینتی نیز رتبههای اول تا سوم با محلات به عنوان قطب اصلی این محصول به استان مرکزی تعلیق دارد. تولید انار (رتبه دوم با مرکزیت ساوه)، تولید پسته (رتبه ششم و در حال ارتقا)، ماهیان زینتی (رتبه اول صادرات)، لوبیا (رتبه دوم) و گل محمدی (رتبه پنجم) جایگاه برجستهای دارد. همچنین در کشتهای گلخانهای رتبه پنجم کشور را داراست.
رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: با وجود این ظرفیتها، صنایع تبدیلی به عنوان حلقه مکمل زنجیره تولید کشاورزی، با چالشهایی مواجه است. این بخش با وجود نقش حیاتی، کمتر دیده شده و با مشکلاتی مانند عدم اجرای کامل قوانین (مانند قانون انتزاع)، کمبود نیروی متخصص، محدودیت تسهیلات بانکی (سهم ۵ درصدی از کل تسهیلات کشور) و تداخل در سیاستگذاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت روبرو است.
صفری در پایان تصریح کرد: برای توسعه پایدار، ارتقای جایگاه سازمانی صنایع تبدیلی، مطالبهگری مستمر، جلب توجه مسئولان استانی و ملی و رفع موانع سرمایهگذاری ضروری به نظر میرسد.
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!