رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-10 13:38 شماره خبر : 9918 https://diyareaftab.ir/short/VJbkv 0
تروئیکای اروپایی:

مدیران سیاسی وزارت امور خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان، سه کشوری که هفته پیش بانی صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شدند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از خبرگزاری ایرنا، دیپلمات‌های ارشد سه کشور، با انتشار پیامی هماهنگ که در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر شد، اعلام کردند: مدیران سیاسی بریتانیا، فرانسه و آلمان روز جمعه در ژنو با همتای ایرانی خود آقای غریب آبادی دیدار کردند تا درباره برنامه هسته‌ای ایران و تحریم‌ها، مسائل دوجانبه و وضعیت منطقه گفتگو کنند.

در ادامه این پیام آمده است: ما توافق کردیم که گفتگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهیم.

ساعاتی پیش هم کاظم غریب آبادی معاون حقوقی وزیر امور خارجه کشورمان با انتشار پیامی در ایکس، با همین مضمون نوشته بود: دور دیگری از گفتگوها با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار شد. آخرین تحولات دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی، به ویژه مباحث هسته‌ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران قاطعانه به پیگیری منافع مردم متعهد است افزود: ترجیح ما مسیر گفتگو و تعامل است. توافق شد که در آینده نزدیک گفتگوهای دیپلماتیک ادامه یابد.

هیات جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه نیز با انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا دیدار و دو طرف پیرامون طیفی از مسائل دوجانبه و بین‌المللی رایزنی کردند.

گفتگوهای ایران و اروپا در ادامه جلساتی است که مهرماه گذشته در حاشیه مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک برگزار شد و دو طرف توافق کردند که برای ادامه رایزنی‌ها در ژنو ملاقات کنند. این مذاکرات در شرایطی برگزار شد که تنش‌های غیرضروری بر روابط میان ایران و اروپا سایه افکنده و دو طرف تلاش کنند تا از طریق مذاکره، تبادل ایده‌ها و شفاف‌سازی نظرات به یک الگو برای کاهش اختلاف‌ها دست پیدا کنند.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان، نشست ژنو را یک «طوفان فکری» و فرصتی برای بررسی راه‌های برون‌رفت از وضعیت موجود توصیف کرد. به هر روی، ادعای بی‌اساس دخالت ایران در جنگ اوکراین، گام‌های جبرانی ایران در برجام و ادعای نگرانی غرب از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، تحریم‌های جدید و تهدید اروپایی‌ها به فعال کردن سازوکار اسنپ‌بک (برگشت تحریم‌هایی که به واسطه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رفع شد)، مسائل منطقه‌ای و همچنین تاثیر تحولات آمریکا بر حوزه سیاست خارجی اروپا بخشی از عناصر و مولفه‌های متعددی است که بشدت بر روابط دو طرف سنگینی می‌کند و از این منظر، پیدا کردن زبان مشترک، به ویژه با توجه به موعد انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در مهر ۱۴۰۴، کار دشواری است.

معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا پس از ملاقات با طرف ایرانی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) مدعی شد که حمایت ادعایی ایران از روسیه و دخالت در جنگ اوکراین، ادعایی که بارها از سوی مقام‌های تهران رد شده است، باید متوقف شود. او همچنین در اظهاراتی مداخله‌جویانه ادعاهای حقوق بشر درباره ایران را تکرار کرد.

غریب آبادی هم در واکنش پاسخ داد: اتحادیه اروپا، باید دست از رفتار خودبینانه و غیرمسئولانه در قبال موضوعات و چالش‌های این قاره و مسائل بین‌المللی بردارد، نباید مشکلات و اشتباهات خودش، از جمله در رابطه با منازعه اوکراین را با درگیر کردن دیگران فرافکنی کند. همچنین اروپا با رفتار همدستانه‌ای که به‌ویژه سه کشور مهم آن در قبال نسل‌کشی در غزه داشته‌اند، هیچ جایگاه اخلاقی برای نصیحت‌کردن دیگران در مورد حقوق بشر ندارد.

این تبادل پیام‌ها نشان می‌دهد که اختلافات جدی است، اما دو طرف تمایل دارند تا برای عبور از شرایط کنونی به دیپلماسی فرصت بدهند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار