رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/10/15 Saturday - 2025 04 January السبت ، 4 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-11 18:51 شماره خبر : 10621 https://diyareaftab.ir/short/en5PL 0
کارشناس و فعال حوزه مسکن مطرح کرد:

کارشناس و فعال حوزه مسکن با اشاره به همگامی اجاره بها با قیمت مسکن، تأثیر نرخ دلار بر بازار مسکن در یک دهه اخیر را بازخوانی و در خصوص اصلاح روند سیاستی در این خصوص هشدار داد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، مهدی سلطان محمدی کارشناس و فعال حوزه مسکن به بررسی تأثیرات نوسانات نرخ دلار بر بازار مسکن پرداخت و اظهار کرد: قیمت مسکن در طول دهه‌های گذشته به شدت تحت تأثیر نوسانات ارزی قرار گرفته و این مسأله به یکی از چالش‌های اصلی بازار مسکن تبدیل شده است.

سرمایه‌گذاران در بازار مسکن

سلطان محمدی تأکید کرد که بسیاری از افرادی که به سرمایه‌گذاری در بخش مسکن می‌پردازند، مصرف‌کننده نهایی نیستند. این سرمایه‌گذاران بیشتر به دنبال کسب سود از طریق خرید و فروش یا اجاره‌دادن املاک هستند. به همین دلیل، تحولات بازار مسکن بیشتر تحت تأثیر رفتار این گروه قرار دارد تا مصرف کنندگان واقعی.

رابطه اجاره‌بها با تورم و قدرت خرید

این کارشناس مسکن همچنین به ارتباط اجاره‌بها با تورم و قدرت خرید خانواده‌ها اشاره کرد و افزود: در سال‌های اخیر، اجاره‌بها به نسبت قیمت مسکن عقب مانده بود، اما اکنون این روند در حال تغییر است. پیش‌بینی می‌شود که میزان اجاره‌بها به تدریج به ۴٫۵ تا ۵ درصد قیمت مسکن برسد. این تغییرات در اجاره‌بها به طور مستقل از نوسانات قیمت مسکن سرر شنه می‌گیرد و تا زمانی که افزایش نرخ ارز ادامه داشته باشد و قیمت تمام شده ساخت و فروش را تحت تاثیر خود قرار دهد روند افزایشی بازار اجاره هم ادامه خواهد یافت.

تأثیرات کوتاه‌مدت و بلندمدت تصمیمات دولتی

سلطان محمدی ضمن اشاره به تأثیرات کوتاه‌مدت حمایت‌های دولت و قوانین اعلام شده بر کنترل اجاره‌بها، هشدار داد که در بلندمدت، کاهش عرضه واحدهای اجاره‌ای می‌تواند به زیان مستأجران منجر شود.

وی توضیح داد: قیمت اجاره به عرضه و تقاضا وابسته است و کاهش عرضه معمولاً به افزایش قیمت‌ها منجر می‌شود. افزایش قیمت‌های کنونی نیز از یک سو موجب کاهش و کند شدن ساخت و ساز و عرضه شده و از سوی دیگر روی قیمت نهایی املاک اثرگذار بوده است پس انتظارات تورمی مردم هم با نگاه به این روند شکل گرفته که موجب افزایش قیمت اجاره بها برای بار دوم در میانه سال شده است.

این کارشناس به ریسک‌های مرتبط با اجاره‌دادن و مقررات سخت‌گیرانه دولت اشاره کرده و بیان کرد: این عوامل ممکن است سرمایه‌گذاران و مالکان و صاحبان املاک را از ورود به بازار اجاره منصرف کند. به همین دلیل، با کاهش عرضه واحدهای اجاره‌ای، قیمت‌ها مسکن استیجاری به سمت افزایش حرکت خواهد کرد.

وضعیت مستأجران در تهران

سلطان محمدی همچنین به وضعیت مستأجران در تهران اشاره نموده و گفت: خواسته یا ناخواسته حدود ۵۰ درصد از مردم تهران مستأجر هستند. این در حالی است که تقاضا برای اجاره به طور مداوم در حال افزایش است، در حالی که عرضه به شدت کاهش یافته است. این دو عامل در نهایت منجر به افزایش قیمت اجاره خواهد شد و اکنون شاهد هستیم که مستأجران در شرایطی که افزایش قیمت را مشاهده می‌کنند به مناطق پایین‌تر و مستأجران مناطق پایین شهر به طرف شهرستان‌های اطراف تهران کوچ می‌کنند که این نیز به نوبه خود اثرات ویژه اقتصادی خود در حمل و نقل و مصرف سوخت و… را به دنبال خواهد داشت.

وی در پایان، وی به ویژگی‌های خاص بازار خرید و فروش مسکن اشاره کرد و گفت: این بازار، بازاری کند و لخت است و تغییرات قیمت در آن به سرعت بازار دلار نیست. لذا، تأثیر نوسانات نرخ دلار بر قیمت مسکن معمولاً با تأخیر رخ می‌دهد و در حال حاضر، اثر افزایش نرخ دلار بر بازار مسکن هنوز به‌طور کامل نمایان نشده است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار