رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/10/07 Friday - 2024 27 December الجمعة ، 25 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-10-06 15:05 شماره خبر : 10471 https://diyareaftab.ir/short/N2M0n 0
نماینده سابق مردم اراک در مجلس مطرح کرد:

نماینده سابق مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: یکی از راهکارهای رفع ناترازی برق در ایران، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی است، در حال حاضر کارخانه تولید پنل‌های خورشید در شهرستان خمین افتتاح شده است و قادر به تامین نیاز کشور در این حوزه است.

محمدحسن آصفری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اجتماعی، پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص لزوم صرفه‌جویی در مصرف برق و گاز توسط مردم گفت: در حالی که دولت از مردم انتظار صرفه‌جویی در مصرف حامل‌های انرژی مثل برق، گاز و بنزین را دارد، خود دولت نیز موظف به اقدامات عملی برای رفع کمبودهاست و ما در حال حاضر شاهد چنین تلاشی از دولت‌مردان نیستیم و دولت وظیفه خود را به دوش مردم انداخته است.  

وی بیان کرد: یکی از راهکارهای رفع ناترازی برق در ایران، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی است، در حال حاضر کارخانه تولید پنل‌های خورشید در شهرستان خمین افتتاح شده است و قادر به تامین نیاز کشور در این حوزه است، از این‎رو جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی خودکفاست.

نماینده سابق مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در کشور می‌توان سهم نیروگاه‌های حرارتی در تامین برق کشور را کاهش داد، که در این صورت می‌توان مصرف سوخت‌های فسیلی را نیز کم کرد و در نتیجه آن شاهد کاهش آلودگی هوا نیز خواهیم بود.

آصفری افزود: با ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در استان مرکزی می‌توان مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند را متوقف کرد و از آنجایی که این نیروگاه در فصول سرد سال باعث آلودگی شدید هوا در شهرهای اراک، شازند و مهاجران شده‌ است و همچنین مکرراً باعث تعطیلی مدارس و ادارات شهر اراک شده است، این اقدام می‌تواند گامی مثبت در جهت تامین رفاه مردم استان مرکزی باشد.

وی تصریح کرد: مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند به بحرانی زیست‌ محیطی تبدیل شده است و آلودگی شدید هوا، زندگی مردم را مختل کرده است و این بحران در نتیجه مستقیم عدم برنامه‌ریزی دولت‌ها برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی‌های پاک مانند انرژی خورشیدی است.  

نماینده سابق مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگرچه تأمین انرژی پاک در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه ذکر شده بود، اما دولت‌های پیشین اقدام جدی در این حوزه انجام ندادند و این در حالی است که در برنامه هفتم توسعه نیز بر الزام تولید برق از نیروگاه‌های خورشیدی تأکید شده است و تمامی زیرساخت‌های مورد نیاز برای ساخت نیروگاه خورشیدی در کشور موجود است.

آصفری گفت: با وجود مشکلات جدی در تأمین انرژی و ناترازی‌ها، مردم نیز موظف‌اند که در مصرف حامل‌های انرژی صرفه‌جویی کنند، بنابراین ادارات و مدارس باید با خاموش کردن شوفاژخانه‌ها و وسایل گرمایشی خود در روزهای تعطیل به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک کنند.

وی بیان کرد: کارشناسان هشدار می‌دهند، که اگر ایران برای رفع ناترازی‌های انرژی اقدامی نکند، در سال ۱۴۰۴ کشور با بحران‌های جدی مواجه خواهد شد، که شامل تعطیلی و ورشکستگی واحدهای تولیدی می‌شود و این تنها گوشه‌ای از پیامدهای مستقیم این کمبودها خواهد بود که اقتصاد کشور را نیز به‌شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد.

نماینده سابق مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: نیروگاه‌های خورشیدی به‌عنوان یکی از بهترین راهکارهای تأمین انرژی پاک می‌توانند جایگزین نیروگاه‌های فسیلی شوند، کشور ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب و امکانات تولید پنل‌های خورشیدی، از ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه برخوردار است و دولت باید با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و حمایت از سرمایه‌گذاران، هرچه سریع‌تر به سمت تأمین انرژی پایدار حرکت کند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار