رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یک کارشناس مسائل بین‌الملل:

عزم ایران بر ادامه مقاومت است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: در نهایت، هیچ‌گونه آتش‌بس یا صلحی با رژیم صهیونیستی وجود ندارد، این وضعیت نشان‌دهنده عزم جمهوری اسلامی برای ادامه مقاومت و حفظ منافع ملی در برابر تهدیدات خارجی است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیارآفتاب» در بامداد جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ در پی حمله تروریستی و تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به پایتخت و تعدادی از شهرهای کشور، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند. در راستای این جنایت رژیم صهیونیستی، رهبر معظم انقلاب در پیامی خطاب به ملت بزرگ ایران، فرمودند: رژیم صهیونیستی باید منتظر مجازاتی سخت باشد. دست قدرتمند نیروی مسلح جمهوری اسلامی او را رها نخواهد کرد و رژیم را بیچاره خواهد کرد. در همین رابطه در خصوص ابعاد مختلف این جنگ گفتگویی با پوریا طیبی کارشناس بین‌الملل انجام شده که به شرح زیر است.

دیار آفتاب: در خصوص عملیات وعده صادق 3 توضیح بدید و اینکه چرا زمان انجام آن به تعویق افتاد؟

طیبی: در ابتدای سخنانم عرض کنم که به جای آتش‌بس، اصطلاح توقف جنگ را به کارببریم و بر تحولات سیاسی نگاه کلان داشته باشیم. ضمن این که باید از نگاه‌های نقطه‌ و مقطعی به تحولات سیاسی و امنیتی پرهیز کرد اشاره‌ به هشدارهای شهید انصاری در مورد تحلیل‌های سطحی و جزئی‌نگر، داشته باشم که شهید بزرگوار همواره تأکید داشت که نباید تحولات را صرفاً بر اساس یک اتفاق خاص قضاوت کرد. طبق سخنان رهبر انقلاب مبنی بر عدم تعجیل و تأخیر نیروهای مسلح و دستگاه سیاسی، برخی انتقادات به دولت و نیروهای مسلح در زمان انجام عملیات وعده صادق وارد نیست و مورد انتقاد است.

با اشاره به گزارش‌های ارائه شده به رهبر انقلاب در مورد وضعیت آفند و پدافند کشور، مقام معظم رهبری بر اصلاح نقاط آسیب‌پذیر تأکید کرده‌اند. با توجه به پیش‌بینی‌ها مبنی بر وقوع درگیری گسترده با رژیم صهیونیستی از اسفند سال گذشته، رهبر انقلاب بر تجهیز و آماده‌سازی نیروها برای این رویارویی تأکید کرده‌اند. به کسانی که پس از عملیات وعده صادق، انتظار نابودی رژیم صهیونیستی را داشتند، باید گفت که چنین هدفی از ابتدا تعیین نشده بود.

 نظرسنجی‌های اخیر در آمریکا و اروپا، حاکی است که اکثریت افکار عمومی جهانی، ایران را پیروز نبرد دوازده روزه می‌دانند. رهبر انقلاب با اجرای فوری عملیات وعده صادق ۳، مخالف بود و ایشان با در نظر گرفتن داشته‌ها و اقتضائات کشور، بر آمادگی برای یک نبرد تأکید داشتند.

در این عملیات، بیش از ۵۰۰ موشک بالستیک و ۲ تا ۳ هزار پهپاد شلیک شد. موشک‌های ایرانی از ۷ تا ۸ رینگ پدافندی، از جمله پدافند سنتکام، ناتو، نیروی دریایی آمریکا، اردن، سوریه و رژیم صهیونیستی عبور کردند. لازم به ذکراست که دقت اصابت موشک‌ها به بالای ۸۷ تا ۹۰ درصد رسیده است. مراکز نظامی، اطلاعاتی و اقتصادی رژیم صهیونیستی، مانند بندر حیفا و پالایشگاه مورد هدف قرار گرفتند و سیستم پدافندی ایران بیش از ۱۳۰ پهپاد را رهگیری کرده و ۳ فروند اف-۳۵ را سرنگون کرده است. سامانه‌های پدافندی ایران تماماً بومی هستند و در مقابل سامانه‌های غربی کارآمدتر هستند.

دیار آفتاب: رژیم صهیونیستی چه هدفی از این تجاوز دنبال می‌کرد؟ جمهوری اسلامی چه دستاوردی در این عملیات به دست آورد؟

طیبی: دشمنان از طریق هدف قرار دادن پایگاه‌های موشکی، فرماندهان هوافضا و دانشمندان هسته‌ای سعی در ضعیف کردن و فلج کردن توانایی‌های دفاعی ایران و ایجاد ناآرامی‌های اجتماعی داشتند. پس از شهادت فرماندهان هوافضا، رهبر انقلاب به سرعت سید مجید موسوی را به این سمت منصوب می کند که نشان از اهمیت این حوزه برای ایران دارد. مردم هم در خنثی‌سازی توطئه‌های دشمنان نقش مهمی ایفا کردند و علیرغم تلاش‌ها برای ایجاد ناآرامی، مردم با نظام همراهی کردند و حتی گزارش‌هایی از فعالیت‌های مشکوک ارائه دادند.

ایران هنوز از شهرهای موشکی خود رونمایی نکرده و تنها از بخشی از توانمندی‌های موشکی خود استفاده کرده است. موشک‌های استفاده شده در این عملیات، عمدتاً از نسل‌های قدیمی‌تر بوده‌اند و ایران هنوز از موشک‌های جدید خود استفاده نکرده است.

دیار آفتاب: چرا آمریکا به جنگ ورود مستقیم کرد؟ در مورد توقف جنگ هم توضیح بدهید و چه اتفاقی بعد از آن صورت خواهد گرفت؟

طیبی: ایران در این مرحله به دنبال نابودی رژیم صهیونیستی نبوده اگرچه این امر مطلوب است. هدفش هم، ایجاد یک جنگ گسترده نبوده. وضعیت فعلی نیز، توقف جنگ است و نه صلح یا آتش‌بس با رژیم جعلی صهیونیستی. در مورد گمانه‌زنی‌ها در مورد ترور یحیی سنوار و سید حسن نصرالله پس از آتش‌بس، نیروهای مسلح در صورت لزوم، دست به عملیات خواهند زد. در مورد نقش ترامپ هم عرض کنم که پس از دریافت سیگنال‌هایی مبنی بر اینکه ایران قصد دارد تنگه هرمز را ببندد، پیشنهاد توقف جنگ را داد. ترامپ به‌عنوان یک سرمایه‌دار، تا زمانی از ابزار نظامی استفاده می‌کند که سرمایه‌اش در خطر نباشد.

درگیری اخیر، رو در رویی ایران و رژیم صهیونیستی را به طور مستقیم باز کرده است. تصور این که این درگیری منجر به صلح و سازش با رژیم صهیونیستی خواهد شد مردود است. این تازه اول کار است. برنامه دشمن برای تجزیه ایران است و آنها قصد داشتند پس از جمهوری اسلامی، از شکل‌گیری یک قدرت جدید در ایران جلوگیری کنند. دشمن قصد داشت با حمله نظامی، ایران را تجزیه کند، حتی اگر ایران مذاکرات هسته‌ای را می‌پذیرفت.

 هدف از تلاش دشمن برای ترور فرماندهان نظامی ایران حذف تصمیم گیرندگان در صحنه جنگ و فلج کردن توانایی‌های دفاعی ایران بود. دشمن قصد داشت با ترور فرماندهان ارشد، حداقل سه ماه زمان برای جایگزینی آن‌ها ایجاد کند و در این مدت، ایران فرصت پاسخ دادن را نداشته باشد. ایران برای جایگزینی فرماندهان ترور شده آمادگی بسیار بالایی دارد و تا پنج و 6 رده، نفرات جایگزین آماده هستند. ترور سرلشکر شادمانی، رئیس قرارگاه عملیاتی خاتم‌الانبیا، هم خللی در طرح ریزی‌های عملیاتی ایجاد نمی‌کند. دشمن قصد داشت پس از حذف نیروهای مسلح، مسئولان سیاسی کشور را نیز ترور کند که این اتفاق نیفتاد.

ترور فرماندهان اصلی هوافضا و مسئولان نظامی، به‌ویژه در کنار شهید حاجی‌زاده، به‌عنوان یک استراتژی هدفمند از سوی دشمنان تلقی می‌شود. آن‌ها فکر می‌کردند این اقدامات باعث ایجاد خلل در سلسله مراتب فرماندهی جمهوری اسلامی شده و در نتیجه، پاسخگویی به تهدیدات نظامی را دشوارتر می‌کند.

 در این راستا، مقام معظم رهبری، سید مجید موسوی به‌عنوان فرمانده جدید هوافضا منصوب کردند تا پروتکل‌های عملیاتی را بازآفرینی کنند. دشمن به خیال خودش تصور می‌کرد؛ با توجه به فقدان فرماندهان کلیدی و مشکلات اقتصادی، احتمال شکل‌گیری یک فتنه و آشوب داخلی علیه جمهوری اسلامی وجود دارد. در صورت عدم وجود یک فرمانده نظامی کارآمد، حفظ نظام جمهوری اسلامی در شرایط کنونی بسیار دشوار خواهد بود. این وضعیت به‌ویژه در پی تلاطمات اقتصادی و نارضایتی‌های اجتماعی، می‌تواند به فروپاشی نظام منجر شود.

 در همین حال، سردار حاجی‌زاده در اظهاراتی پیش‌بینی کرده بود که اگر پایگاه‌های نظامی موشکی جدیدی افتتاح شود، این روند تا دو سال ادامه خواهد داشت. اما با توجه به تحولات اخیر، به نظر می‌رسد که این پیش‌بینی‌ها به واقعیت نزدیک‌تر شده‌اند. در پی این حملات، جمهوری اسلامی به صورت هوشمندانه‌ به ترور فرماندهان اصلی هوافضا واکنش نشان داد و با استفاده از تجهیزات موجود، تلاش کرد تا از تلفات نیروی انسانی و تجهیزات هسته‌ای خود جلوگیری کند. طراحی‌های دشمنان بر این اساس بود که با زدن مراکز هسته‌ای، غنی‌سازی ایران به بن‌بست برسد. اما جمهوری اسلامی با انتقال مواد غنی‌شده به مکان‌های امن، توانسته است این تهدید را خنثی کند.

تخلیه تأسیسات هسته‌ای پیش از حمله، به‌عنوان یک استراتژی هوشمندانه برای جلوگیری از تلفات و خسارات بیشتر تلقی می‌شود. این اقدام نشان‌دهنده آمادگی جمهوری اسلامی برای پاسخ به هرگونه تجاوز است. حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران، به‌ویژه در فردو، به دلیل عدم وجود تلفات نیروی انسانی و تجهیزات، به‌عنوان یک موفقیت تلقی می‌شود. رهبری در این زمینه تأکید کردند که باید در همان سطحی که ضربه زده شده، پاسخ داده شود. نتانیاهو، به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ با ایران بود. برآوردهای صهیونیستی‌ها نشان می‌دهد که ورود آمریکا به این درگیری می‌تواند به جنگی پینگ‌پنگی بین ایران و آمریکا منجر شود و فضای تنفسی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کند.

در نهایت، هیچ‌گونه آتش‌بس یا صلحی با رژیم صهیونیستی وجود ندارد و جمهوری اسلامی تنها به توقف جنگ پرداخته است. این وضعیت نشان‌دهنده عزم جمهوری اسلامی برای ادامه مقاومت و حفظ منافع ملی در برابر تهدیدات خارجی است.

انتهای خبر/د

1404-04-22 08:48 شماره خبر : 14314

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.