راهبرد وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از اصول اساسی در توسعه علمی و فرهنگی جوامع اسلامی، نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی کارآمد و افزایش سطح دانش و آگاهی جامعه دارد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» حوزههای علمیه با تأکید بر آموزش علوم دینی و تربیت علمای دین، از جایگاه ویژهای در ترویج و حفظ ارزشهای اسلامی برخوردارند. این نهادها با آموزشهای سنتی و استفاده از متون دینی، به تقویت پایههای معنوی و اخلاقی جامعه کمک میکنند و نقش اساسی در هدایت دینی مردم ایفا مینمایند.
وحدت حوزه و دانشگاه به معنای همگرایی و همکاری بین این دو نهاد مهم، میتواند به تعمیق ارزشهای دینی و علمی و ایجاد بستری مناسب برای توسعه دانش و فناوری منجر شود. این وحدت میتواند با ایجاد دورههای مشترک آموزشی، پروژههای پژوهشی مشترک و برگزاری همایشها و سمینارهای تخصصی، به ارتقاء سطح دانش و آگاهی دانشجویان و طلاب کمک کند. همچنین، استفاده از دانش و توانمندیهای دانشگاهها در زمینههای علمی و تکنولوژیکی، میتواند به تقویت مبانی دینی و اخلاقی در تربیت نیروهای متخصص کمک کند.
تعامل و همکاری بین حوزههای علمیه و دانشگاهها میتواند منجر به تلفیق ارزشهای دینی و علمی در تربیت نسل جدید شود. این تعامل میتواند به تعمیق فهم دینی و علمی کمک کند و بستری مناسب برای توسعه دانش و فناوری فراهم آورد. ایجاد دورههای مشترک آموزشی، برنامههای پژوهشی مشترک و برگزاری همایشها و سمینارهای تخصصی میتواند از جمله اقدامات مؤثر در این زمینه باشد.
وحدت و اتحاد باعث پیشرفت جامعه خواهد شد
حجتالاسلام سید احمد میرمهدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در خصوص اهمیت وحدت حوزه و دانشگاه گفت: وحدت و اتحاد باعث پیشرفت جامعه خواهد شد، عملکرد صحیح و راهبردی بین حوزه و دانشگاه سواد علمی هر دو طرف را به حد مطلوبی خواهد رساند.
رئیس حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک با اشاره به اینکه وحدت و اتحاد باعث پیشرفت جامعه خواهد شد گفت: با اتحاد و وحدت بین حوزه و دانشگاه میتوان قدمهای موثری برداشت که منجر به پیشرفت اهداف نظام خواهد بود.
وی بیان کرد: دموکراسی که در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد در هیج جای جهان وجود ندارد دانشجویان ما با آزادی بیان در جمعهای سیاسی آزادانه شرکت میکنند، زیرا باید نسبت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران متعهد باشند تا دشمنان بر کشور قالب نشوند.
دانشجویان نسبت به ایران عِرق ملی دارند
رئیس حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک عنوان کرد: دانشجویان نسبت به جمهوری اسلامی ایران عِرق ملی دارند، زیرا آزادانه رای میدهند و از بوجه کشور برای تحصیل و ارتقاع علم استفاده میکنند دانشجویان باید نسبت به جمهوری اسلامی ایران دیدگاه مثبتی داشته باشند و پای تبلیغات دشمنان نباشند.
میر مهدی افزود: تعادل و تبادل بین حوزه و دانشگاه باعث پیشرفت جامعه خواهد شد، با تحقیقات مشترک در بین این دو نهاد سواد علمی افراد روبه پیشرفت خواهد بود، زیرا با همکاری اثرات و پروژههای خود را در کنار یکدیگر موفقتر خواهند دید که باعث ارتقاع علم در سطح کشور خواهد شد.
وحدت حوزه و دانشگاه باعث پیشرفت نظام میشود
وی در خصوص اهمیت وحدت بین حوزه و دانشگاه تصریح کرد: با اتحاد و وحدت بین حوزه و دانشگاه میتوان قدمهای موثری برداشت که شاهد پیشرفت اهداف نظام خواهد بود، با اتحاد و همدلی مسیر اقتصادی کشور را روبه پشبرد خواهد برد و از نظر تحقیق و پژوهش در سطح عالی جهان قرار خواهند گرفت که باعث افتخارات برای جمهوری اسلامی ایران است.
رئیس حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک اظهار کرد: در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باید همه دانشجویان تلاش خود را کنند تا از نظر اقتصادی، هستهای، پزشکی، موشکی و عوامل دیگر در دنیا برترین باشیم.
وحدت حوزه و دانشگاه راهکاری در برابر تهاجم فرهنگی
علی مقدسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه گفت: هر کشوری برای پیشرفت نیاز به علم دارد که این علم در حوزههای پژوهشی بسیاری زیاد است که مهمترین این حوزهها، حوزه انسانی است که باید فضا را آمادهسازی کنیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی گفت: وحدت حوزه و دانشگاه تعامل شایستهای است که میتواند نقش مؤثری در رویارویی با تهاجم فرهنگی دشمن داشته باشد.
وی بیان کرد: دانشگاه و حوزه علمیه دو نهاد مهم در بخش انسانی فعال هستند که با تعادل و تعامل میتوانند اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را پیش ببرند، این دو نهاد مهم و اثرگذار در جامعه را باید پشتیبانی کنیم تا در عرصههای مختلف علمی و پژوهشی موفق باشند.
تعامل دانشگاه و حوزه باعث گسترش علم میشود
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی عنوان کرد: اگر این دو حوزه بتوانند در مدار تخصصی علمی با یکدیگر تعامل داشته باشند در بخش پیشرفت کشور، سازندگی و گسترش علمهای گوناگون فعال باشند، زیرا برای هدفگذاری و ایجاد انگیزه در بخشهای مختلف حوزه علمیه در بخش نرمافزار و دانشگاه در حوزه سختافزار فعالیت کنند.
مقدسی در خصوص اهمیت ارتباط گرفتن بین حوزه علمیه با دانشگاه افزود: وحدت در بین این دو نهاد باعث پیشبرد اهداف نظام خواهد شد، ارتباط مشترک بین حوزه علمیه و دانشگاه باعث خواهد شد دربرگیری علم صعودی شود و مدام برای تحقیق و پروژه با یکدیگر تعامل داشته باشند.
دانشگاه و حوزه نقش موثری مقابل تهاجم فرهنگی دارد
وی تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه تعامل شایستهای است که میتواند نقش مؤثری در رویارویی با تهاجم فرهنگی دشمن داشته باشد، لذا تعامل و تعادل بین حوزه و دانشگاه باعث میشود نخبگان علمی در کشور پرورش داده شود تا در بسیاری از عرصههای علمی در سطح دنیا اولین باشیم و حرف برای گفتن داشته باشیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی اظهار کرد: وحدت دو قشر متفکر جامعه حوزه و دانشگاه از اهمّیت بالا و جایگاه ویژهای برخوردار است، تصویری که از عالمان و دانشمندان دانشگاهی و حوزوی در فرهنگ دینی ترسیم شده است، محبت، همیاری، همسویی، مسئولیتپذیری و از خود گذشتگی است، لذا این همسویی فقط یک سفارش و درخواست عادّی نیست بلکه یک وظیفه و تکلیف و مسئولیت الهی است.
وحدت کلید موفقیت انقلاب اسلامی است
فاطمه امانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» ضمن عرض تبریک به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه، از دلیل نامگذاری این روز گفت: شهید مفتح، روحانی مبارز، انقلابی و پرتحرک بودند و خود را در محدودهی حوزه یا دانشگاه محصور نکرده بودند و با توجه به معارفی که در حوزه علمیه و علومی که از دانشگاه فراگرفته بودند نگاه عمیقی به نقش حوزه و دانشگاه در انسانسازی و جامعهسازی داشتند. به همین خاطر ۲۷ آذرماه سالروز شهادت دکتر محمد مفتح را روز وحدت بین حوزه و دانشگاه نامگذاری کردند.
معاون فرهنگی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان مرکزی گفت: حوزه علمیه و دانشگاه، دو نهاد مهم و تاثیرگذار در جامعه و وحدت این دو نهاد، رمز پیروزی انقلاب اسلامی است.
وحدت رمز پیروزی در انقلاب اسلامی است
استاد حوزه علیمه عنوان کرد: وحدت به طور قطع کلید موفقیت و رمز پیروزی ما در انقلاب اسلامی بوده و با این وحدت است که انقلاب ما آسیبناپذیر میشود و به اهداف و آرمانهای خود میرسد، انقلاب بعد از تأییدات الهی که باید مورد توجه ما باشد، وحدت بین اقشار مختلف مردم هم باید یکی از اولویتهای ما در دوام انقلاب ما باشد که با محوریت اسلام و انقلاب است.
وی افزود: بحث وحدت در حوزه و دانشگاه باید پررنگتر باشد چون از ایجاد شکاف و افتراق جلوگیری میکند، وحدت باید از حالت شعاری خارج شده و به قالب عملیاتی برسد چون در امر تحول و رسیدن به نظم نوین جهانی که مد نظر رهبر معظم انقلاب است اهمیت زیادی دارد.
امانی با اشاره به هدف مشترک حوزه و دانشگاه که رسیدن و حفظ تداوم و بقای انقلاب اسلامی است، گفت: چون هدف مشترک است باید متناسب با آن تعاملها نیز پر رنگتر باشد و به طور قطع، چون هدف حوزه و دانشگاه یکی است؛ پس دشمن مشترکی نیز وجود دارد.
ظرفیت حوزه و دانشگاه را باید شناخت
معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه استان مرکزی درباره راههای افزایش تعامل بین این دو قشر گفت: یکی از راهها، شناخت ظرفیت حوزه و دانشگاه است، یعنی باید ظرفیتهای حوزه را به دانشگاه و به طور متقابل ظرفیت دانشگاه را به حوزه نشان داده و از حالت کلیشهای و امر و نهی خارج کنیم و ظرفیتها را با توجه به محوریت اصیل جامعه اسلامی که هدف حوزه و دانشگاه باید باشد به یکدیگر نزدیک کنیم.
وی ادامه داد: امتیازات حوزه و دانشگاه را به یکدیگر معرفی کنیم و ارتباط و تعامل مردم جامعه و نیازهای آنها را در نگاه علمی و فقهی جز مسائل حوزه و دانشگاه قرار دهیم. همهی این موارد به ما کمک میکند که یک مبشر و مبلغ خوب در امور معنوی داشته باشیم.
امانی تصریح کرد: در حوزه فرهنگی و سبک زندگی اگر آسیبها و مشکلاتی به چشم میخورد به دلیل خلأ معنوی میباشد که اگر توسط حوزه و دانشگاه تلاشی برای رفع آن انجام شود آسیبها کمتر خواهد شد، باید بتوان این نگاه را به مسئولان حوزه و دانشگاه تعمیق داد که غایت حوزه و دانشگاه رسیدن به قرب الهی است که منجر به نظم نوین جهانی میشود.
در پایان صحبتهای کارشناسان به این نتیجه میرسیم راهبرد وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یکی از عوامل کلیدی در توسعه همهجانبه جامعه مورد توجه قرار میگیرد. این وحدت نه تنها به تعمیق دانش دینی و علمی کمک میکند، بلکه میتواند به تربیت نسل جدیدی از نیروهای انسانی کارآمد و آگاه منجر شود که قادر به حل مسائل پیچیده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشند. با همکاری و همبستگی بین این دو نهاد، میتوان به آیندهای روشنتر و موفقتر برای جامعه دست یافت.
تعامل و همکاری مستمر بین حوزههای علمیه و دانشگاهها میتواند به ارتقاء سطح علمی و فرهنگی جامعه و ایجاد بستری مناسب برای پیشرفتهای علمی و فرهنگی منجر شود.
انتهای خبر/
- ۹۰ درصد پروژهای نیمه تمام افتتاح شدهاند
- روحی فتوحی جانشین موقت عباس شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- وظيفه دانشجويان تبيين حقيقت است
- نگاه غرب به زن اهانتآمیز است
- نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- مانور زلزله در مدارس استان مرکزی
- تجمع ملی «اشک نیل» در اراک
- تشییع پیکر «شهید گمنام» در خمین
- کوتاهی شهرداری در تامین زیرساختهای کوی کوثر
- تشییع «شهید گمنام» در مدارس اراک
- مدارس اراک میزبان لالههای گلگونکفن فاطمی
- ادارات موظف به نصب پنل خورشیدی هستند
- گفتگو با فاتح ۳۲ قله
- تجمع ملی «اشک نیل» برگزار میشود
- زنان غزه پیشروان مقاومت هستند
- اجرای نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج استان مرکزی
- اختتامیه رویداد ملی تولید محتوای استان مرکزی
- فرمانده تیپ مردم پایه ۷۱ روحالله معرفی شد
- اهمیت نقش زنان در تربیت نسل متعهد
- ارتقاء سطح علمی راهبرد تعامل حوزه و دانشگاه
- حضرت زهرا (س) سر منشأ عالم هستی است
- جشن بزرگ کوثر در ساوه برگزار شد
- جشن ولادت «مادر امّت» در اراک
- حضرت زهرا (س) الگوی همه عالم است
- دیدار با بانوان آسایشگاه «بانو نسیبه» تفرش
- جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) در اراک
- «حیتس» ناتوان در برابر انصارالله
- صرفهجویی در انرژی، کلید رفع ناترازی
- افزایش دانش راهبرد وحدت حوزه و دانشگاه
- واژگونی خودرو در محور میلاجرد
- برگزاری جشن میلاد حضرت زهرا (س) در ساوه
- دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام با رهبر انقلاب
- یلدا فرصتی برای تقویت پیوندهای خانوادگی است
- «سیره فاطمی» الگوی متعالی خانواده
- دستیار رئیسجمهور استعفا داد
- تهدید معیشت کارگران، با حذف ارز نیمایی
- وحدت و اتحاد باعث پیشرفت جامعه خواهد شد
- کاهش مصرف برق با فناوری نوین
- زن در غرب بهعنوان کالا معرفی می کنند
- بازگشت آلودگی هوا به شهرهای صنعتی
- صدر جدول بدون تغییر ماند
- حضرت زهرا (س) حافظ رسالت الهی بود
- حمایت آمریکا از تروریسم عامل نابودی سوریه
- فریب ابر قدرتها را نخورید
- سوره «سبا» آیات ۴۹ تا ۵۴
- ۱۱۰ مدالآور ورزش استان مرکزی تجلیل میشوند
- حضرت فاطمه (س) کاملترین الگو برای خانواده هستند
- خنداب پرحادثهترین محور استان مرکزی
- مشاهده بیشتر