رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/08/26 Saturday - 2024 16 November السبت ، 14 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-06-27 10:09 شماره خبر : 7995 https://diyareaftab.ir/short/eroMm 0
مدرس حوزه و دانشگاه اراک:

مدرس حوزه و دانشگاه اراک گفت: با وجود اختلافات مبنایی در بحث حکمرانی اهل‌سنت و شیعه، آنچه مهم است وحدت این دو مذهب و دوری از اختلافات است.

حجت‌الاسلام علیرضا سیاحت در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ ضمن تبریک هفته وحدت گفت: اختلاف شیعه و اهل‌سنت از جمله مسائلی است که نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود یعنی باید دقت داشته باشیم که طبق فرموده حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام در نهج‌البلاغه همچون افراد نادان، در این مباحث دچار افراط یا تفریط نشویم.

مدرس حوزه و دانشگاه اراک اظهار کرد: عده‌ای می‌پندارند که این اختلاف بین دو مذهب سلیقه‌ای است و نسبت به آن تفریط قائل می‌شوند و بعضی هم راه افراط را در پیش می‌گیرند و نسبت به اهل سنت رفتاری شبیه رفتار با کفار و منافقین دارند در صورتی که نگاه و طرز برخورد ما باید از دیدگاه پیامبر اکرم صلوات‌الله علیه و حضرت علی علیه‌اسلام باشد.

وی با اشاره به تعابیر حضرت رسول اکرم در خصوص شخصیت و دلاوری‌های حضرت علی علیه السلام افزود: در ماجرای شیعه نباید اختلافات و ماجرای سقیفه کتمان شود و خود حضرت علی علیه‌السلام هم در خصوص آن بسیار سخن‌ها، ادبیات و کلام از خود به جا گذاشتند.

حجت‌الاسلام سیاحت تصریح کرد: با توجه به اختلافات جدی که در این مهم داریم اشتراکات فراوانی هم با اهل‌سنت وجود دارد که باید توجه داشته باشیم که با الگوگیری از پیامبر اکرم (ص) بدانیم کجا بر اختلافات این دو بدمیم و پافشاری کنیم و کجا در این قضیه کوتاه بیاییم؟

مدرس حوزه و دانشگاه اراک گفت: برای حفظ جامعه اسلامی، پرهیز از تشتت، چندگانگی و جلوگیری از فروپاشی نظام اسلامی پیامبر اکرم (ص) و حضرت علی (ع) نیز در جاهایی اختلاف را کنار می‌گذاشتند و از موضع و حق خود کوتاه می‌آمدند به طوری که در مدت خلافت سه خلیفه حضرت علی (ع) در نقش وزیر در کارهای حکومت کمک بسیار پررنگ و قابل توجهی می‌کردند تا جایی که خلیفه دوم سخن ماندگاری در این زمینه دارد که به نقش مهم حضرت اشاره می‌کند.

وی بیان داشت: نکته اساسی وحدت است و برای این‌که کفار بر مسلمانان چیره و غالب نشوند راه وحدت و اتحاد با یکدیگر را باید در پیش بگیریم و حتی در زمان حضرت موسی وقتی که ایشان به کوه طور می‌رود و غیبت طولانی دارد و پیروان ایشان در غیابش گوساله‌پرستی را آیین خود می‌کنند و ایشان با عتاب و غضب به برادرش هارون می‌گوید چرا سکوت کرده و اقدامی انجام ندادی؟ هارون جلوگیری و ترس از تفرقه و تشتت را بیان می‌کند.

حجت‌الاسلام سیاحت ادامه داد: در دوران صفویه که شیعه قدرت گرفتند و اهل‌سنت پای کار آمدند، برای از بین بردن قدرت و تضعیف آن‌ها انگلیسی‌ها تصمیم گرفتند وهابیت را برای از بین بردن اهل‌تسنن و بهائیت را در برابر تشیع به وجود بیاورند تا به صورت افراطی عمل کنند و شیعه و سنی را به جان هم بیندازند.

مدرس حوزه و دانشگاه اراک بر هوشیاری مسلمانان تأکید کرد و افزود: اختلاف شیعه و سنی نباید سبب شود که در زمین دشمن بازی کنیم چرا که دمیدن در این اختلاف و تفرقه از سوی غرب و به‌ویژه انگلیس است که حتی قبل از دوران صفویه در پیش گرفته بودند ولی در این دوره به صورت سازمان‌یافته و پررنگ اقدام کردند.

وی عنوان کرد: انگلیس یک عده از روحانیون زندانی کویتی را آزاد کردند و شبکه‌های ماهواره‌ای را در اختیار آنها گذاشتند تا با دمیدن و برجسته کردن اختلاف‌های دینی و مذهبی شعله‌های آتش و جنگ را بین مسلمان روشن کنند و شیعه و سنی را به جان هم بیندازند.

حجت‌الاسلام سیاحت اضافه کرد: به طور قطع پیامبر صلوات‌الله‌علیه با این اختلاف‌ها و کشمکش‌ها موافق نبوده و حضرت علی علیه‌السلام هم در مسئله حکومت و حکمرانی خود و آنجا که مصالح نظام‌اسلامی در رأس بود سکوت کرد و حرفی از حق و احقاق آن به میان نیاورد.

 

انتهای خبر /

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار