رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-06-15 20:33 شماره خبر : 7804 https://diyareaftab.ir/short/eoZxd 0

سرپرست معاون صنایع‌دستی میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: دومین جشنواره فرش جیریا با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فرماندار اراک و تنی چند از مدیران استان مرکزی در روستای جیریا گشایش یافت.

به‌ گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ الهام سیمایی در جشنواره فرش گفت: مهارت بافت فرش ساروق و جیریا در سال ۱۳۹۴ در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان مرکزی افزود: دومین جشنواره فرش روستای جیریا از ۱۵ تا ۱۷ شهریورماه با ۲۵ غرفه شامل فرش و صنایع‌دستی از ساعت ۹ تا ۲۱ پذیرای علاقمندان است.

زنجیره تولید فرش تکمیل شود 

 نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در آئین افتتاح دومین جشنواره فرش جیریا گفت: نمایندگان مردم اراک در مجلس شورای اسلامی برای کمک به رونق و احیای فرش جیریا با قوت پیگیر زنجیره تولید فرش این روستا هستند.

ابراهیمی، افزود: باید زنجیره تولید فرش قبل و بعد تهیه شود و اگر نیاز به مصوبه مجلس و یا اعتبار است، از طریق مجلس و تصویب قانون به آن پرداخته شود.

وی بیان کرد: کم‌توجهی به هنر دست موجب شده تا داشته ارزشمند خود را از دست بدهیم و رقبا از این فرصت استفاده کنند و هنر ما را به اسم هنرمندان قالیباف خود تصاحب کنند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: ما به دلایل مختلف از این دستباف ارزشمند هنری نتوانستیم استفاده کنیم و باید توان خود را به کار بگیریم تا هنر بار دیگر رونق گیرد.

ابراهیمی به تاریخچه بافت فرش در ایران اشاره کرد و افزود: هنر فرش بافی در ایران به قبل از میلاد مسیح باز می‌گردد، زمانی که فرش پاتریک در قطب کشف شد، نقوش هخامنشیان در آن دیده می‌شد.

وی بیان کرد: فرش جیریا و ایران را به اسم ساروق می‌شناسند اگر در فرشبافی برخی شهرها از جمله تبریز و قم شناخته شده‌اند، نتیجه کم‌کاری ما بوده و باید به جای ۲ هزار بافنده در جیریا، شمار بیشتری در این هنر فعالیت داشته باشند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی به تعداد بافندگان فرش در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: ۱۹ هزار بافنده در استان مرکزی، بسیار ناچیز است و باید موانع گسترش و توسعه فرش بافی فهرست‌بندی شده و بر اساس اولویت برطرف شود.

ابراهیمی افزود: اولین درآمد ارزی ایران از محل فروش، فرش و قالی در تاریخ ثبت شده و در گذشته ۱۰ میلیون نفر در ایران در زنجیر فرش فعال بودند اما اکنون شمار بافندگان کم شده است.

وی بیان کرد: فرهنگ ما وابسته به هنر است و هنر در دست مردان و زنان منطقه جیریا است و از ۴ هزار نفر جمعیت روستای جیریا، ۲ هزار نفر بافنده فرش هستند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی همچنین درباره بیمه قالیبافان نیز گفت: تحت پوشش قرار دادن قالیبافان را با قوت پیگیری می‌کنم و برای موزه فرش نیز تلاش خواهد شد اما برای احیا این هنر این اقدامات، کفایت نمی‌کند.

فرش ایران مدیون سرپنجه هنر قالیبافیان جیریا است

دیگر نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی هم گفت: امروز اگر نامی از فرش جیریا در ایران و جهان برده می‌شود، مدیون سرپنجه هنر بافندگان آن هستیم.

سید محمد جمالیان با اشاره به اینکه اکنون احوال فرش خوب نیست، افزود: درآمد ارزی۴۰ میلیون دلار از محل فروش قالی و فرش، ناچیز است و باید برای افزایش آن فرصت‌های گذشته در هنر قالیبافی احیا شود.

وی با تاکید بر پیگیری بیمه قالیبافان روستای جیریا، ادامه داد: بیمه باعث دلگرمی و افزایش حس رقابت و افزایش کیفیت می‌شود.

جمالیان تاکید کرد: برای تحقق درآمد ارزی از محل فروش قالی، باید موانع صادارتی رفع شود و در چند سال اخیر جای فرش ایران در نمایشگاه فرش آلمان خالی بوده که باید این فرصت دوباره فراهم شود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: سلیقه مصرف کننده در تولید فرش مهم است و باید به مدل، رنگ و نقش برای خریدار توجه کرد و تحول در نقش و رنگ ایجاد کرد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار