نویسنده اراکی گفت: توصیهای که به نوسندگان جوان دارم این است که تا میتوانند کتاب بخوانند به دلیل اینکه خواندن کتاب بسیار مهم است و هرچه قدر بیشتر بخوانیم ذهن ما فرارتر و بازتر میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» ۲۴ آبانماه، روز کتاب و کتابخوانی و آغاز هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
میزان مطالعه و کتابخوانی مردم بهعنوان یکی از شاخصههای ارزیابی رشد، توسعه و پیشرفت فرهنگی هر کشوری در نظر گرفته میشود.
به همین مناسبت با مریم عبدی نویسنده به گفتگو نشستهایم که در ادامه از منتظر شما میگذرد.
ضمن معرفی، توضیحاتی در رابطه با حرفهای که در آن مشغول هستید، بفرمایید؟
مریم عبدی هستم، متولد اول فروردین ۱۳۶۲ شهر توره از توابع شهرستان شازند هستم. از سال ۸۸ به صورت حرفهای کارخود را در حوزه شعر و داستان شروع کردم. در دوران دبیرستان نیز حرفه نویسندگی را انجام دادهام ولی کار و حرفه نویسندگی خود را از سال ۸۸ با شرکت در همایشها و جشنوارههای ادبی بهروز کردم.
سال ۹۹، اولین اثر من با نام «من یک قاصدکم» با موضوع دفاع مقدس و کار کودک به چاپ رسید و منشر شد. در آینده نیز کتاب، آثار و حرفه خود را با موضوع دفاع مقدس و کودک ادامه خواهم داد.
تا به امروز در حدود ۴۰ کتاب از بنده به چاپ رسیده و در حال حاضر نیز چند اثر و کار دیگر نیز در دست اقدام دارم که قرار است تا آخر ماه در حدود ۵۰ جلد کتاب به چاپ برسد.
حوزه کاری و آثار شما در چه زمینههایی است؟
عبدی: بیشتر کارها و آثار من در حوزه دفاع مقدس و کودک است. در حوزه کودک نیز بیشتر آثار من در حوزه شعر دفاع مقدس است که میتوانم به آثاری مانند: من یک قاصدکم، اتل متل یک قصه، معلم آسمان (زندگینامه سردار شهید رحیم آنجفی)، این ترانه هم شاید (کتاب شعری با موضوعات انتظار، دفاع مقدس و عاشورا)، کتاب سکاندار مادر (زندگینامه یکی از شهدای استان) و کتاب هم رفیق (زندگینامه یکی از شهدای استان مرکزی) است که بهزودی از این کتاب نیز رونمایی خواهد شد.
کتاب یک نامه از بابا که همراه با ۳۰ کتاب دیگر نیز در هفته دفاع مقدس از آن رونمایی شده است.
سعادت این را داشتهام که ۶ هزار و ۲۰۰ شهید استان مرکزی را در غالب کتابچههایی برای اردوهای راهیان نور است جمعآوری کنم و با کمک بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی که هر یک از شهدا و آثار به یک نام به چاپ رسیده است. به توفیق همین آثار برای شهدا است که کارهای من دیده شده است.
به طور کلی آینده نویسندگی در استان مرکزی و سطح کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟
عبدی: آن چیزی را که در شهر اراک مشاهده کردم این است که با وجود این که افراد خیلی خوبی در استان مرکزی هستند، پیشرفت بسیار خوبی در حوزه ادبیات داشتیم. آرزوی من و دوستانی که در این حوزه و حرفه فعالیت میکنند و قدم برداشتهاند این است که کتابها و آثار ما در سطح کشور نیز دیده شود و مردم استانها و شهرهای دیگر نیز بدانند که استان مرکزی نیز نویسندههایی پا به کار و دست به قلم دارد.
در رابطه با چاپ کتاب و آثار چه عواملی را برای انتخاب انتشارات باید در نظر گرفته شود؟
عبدی: بیشتر کارها و آثارم را بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس استان مرکزی به چاپ رسانده است و خود مجموعه حفظ آثار با سمت و سوی آثار و کارهای بنده آشنایی دارد. در صورتی که بخواهم کارها و آثار خود را به چاپ برسانم این موضوع برای من مهم است که آن انتشاراتی که میخواهد آثارم را به چاپ برساند چه ذهنیتی دارد و ذهنیتی هم سوی من داشته باشد تا آثار من را بپذیرد زیرا کارها و آثار صرفاً برای چاپ و رسیدن به دست دیگران نیست بلکه کاری را به چاپ میرسد باید به دل بنشیند زیرا کاری که با دل و جان نوشته شده باشد به دل هم مینشیند.
توصیه شما به جوانانی که تازه وارد حرفه نویسندگی شدهاند، چیست؟
عبدی: من زمانی که میخواستم به حرفه و حوزه نویسندگی ورود پیدا کنم در ابتدا فقط مینوشتم و امکان داشت در ابتدای کار نوشته من برای برخی ضعیف بود ولی آنقدر نوشتن را ادامه دادم تا در این حرفه تجربه کسب کردم. این نوشتهها برای من آنقدر ارزشمند بود که هنوز آن نوشتهها را نگه داشتهام.
در نویسندگی باید نوشتههای شما نقد شود و بدون اینکه ناراحت شوم حاضر بودم دیگران نوشتههایم نقد کنند زیرا نقد آثار نویسنده باعث میشود که نوشته او ساخته و به یک نویسنده قوی تبدیل شود. این جسارت را پیدا کردم که نوشتههای خود را به برخی از اساتید و دوستان ارائه کنم تا آنها آثارم را نقد کنند تا بتوانم در نویسندگی پیشرفت کنم.
توصیهام به نویسندگان جوان این است که تا میتوانند کتاب بخوانند به دلیل اینکه خواندن کتاب بسیار مهم است و هرچه قدر بیشتر بخوانیم ذهن ما فرارتر و بازتر میشود و همچنین کلمات بیشتری به ذهن ما راه پیدا میکند که بتوانیم آنها را روی صفحات کاغذ پیاده کنیم. خواندن، نوشتن و نقد شدن سه راهی است که به نویسنده کمک میکند تا کار بهتری را ارائه دهد.
چه مشکلاتی برای نویسندگان وجود دارد؟
عبدی: من آدمی نیستم که بگویم چون کتاب مینویسم باید شناخته شوم و همه باید من را بشناسند. در کلانشهر اراک بنده را بهعنوان نویسنده میشناسند ولی در شهر توره که در آنجا متولد شدم بنده را بهعنوان یک نویسنده نمیشناسند و این یک ضعف است.
بنده هرجا بروم با افتخار اعلام میکنم که نویسنده هستم و درحوزه دفاع مقدس فعالیت میکنم ولی ممکن است نسلهای آینده آثار من را دنبال میکنند.
برخی نویسندگان ترسی در درون آنها وجود دارد زیرا فکر میکنند نمیتوانند از یک جای کوچک وارد یک عرصه بزرگتر شوند و اگر بدانند افرادی مانند خود آنها در این موقعیت بودن و از یک شهر کوچک توانمندی آنها باعث شده که در این عرصه قدم گذاشته و پیشرفت کنند ممکن است آنها را ترغیب کند تا بدون هیچ واهمهای وارد عرصه نویسندگی شوند.
یک مثال هست که میگویند ماهی در دریا بزرگ میشود و بنده میخواهم آن ماهی باشم که در دریا بزرگ شده یعنی اینکه دوست دارم کارها و آثار من بهتر و بیشتر دیده شود.
در پایان صحبت خود را در یک دعا خلاصه میکنم واین آرزوی قلبیم هست که روزهای خوبی که در پیش داریم، از خدا میخواهم شاهد بهترین اتفاقات در دنیا باشیم و این افتاق ظهور منجی بشریت حضرت مهدی(عج) باشد و آرزوی من این است بهترین کتاب من به امضای امام زمان (عج) باشد.
انتهای خبر/
- چهارشنبه استاندار جدید مرکزی معرفی میشود
- معرفی استاندار جدید مرکزی به تعویق افتاد
- کشف جسد مرد جوان در فراهان
- ضربشصت پلیس در دستگیری قاتل در فراهان
- راهیابی بانوی اراکی به تیم ملی دارت
- جشنواره انار ساوه
- رونمایی کتاب «کیمیازاد» در اراک
- آلومینیوم به مصاف فولاد خوزستان میرود
- هدفگذاری تولید ۴۴۴ مگاوات انرژی خورشیدی در مرکزی
- رسانه ابزار تسهیلگر در حوزه تعلیم است
- صادرات کلید اصلی اقتصاد است
- ایدههایی برای پویایی برنامههای هفته اراک
- پاییز هزار رنگ در اراک
- برگزاری جشنواره صنایع دستی در دانشگاه آزاد ساوه
- آفتاب آمد، دلیل آفتاب
- افتتاح ساختمان تئاتر شهر اراک
- افتتاح خوابگاه دانشآموزی شهدای خدمت در اراک
- جمعه نصر نمادی از اقتدار ایران
- جمعه نصر اوج پیوند امت با ولایت
- حرکت با برکت
- اخذ مجوز راهاندازی قطار شهری امیرکبیر
- خواندن کتاب ذهن نوبسنده را بازتر میکند
- تکمیل مسکن مهر نیازمند تامین اعتبار است
- هوای اراک و ساوه در وضعیت ناسالم
- فرهنگ کتابخوانی در کلام رهبر معظم انقلاب
- توسعه تجدیدپذیرها راهی برای جبران ناترازیها
- ایران عاشق فوتبال است
- مهگرفتگی در جادههای استان مرکزی
- عزاداری نوجوانان ساوجی در سوگ حضرت فاطمه (س)
- نگرانیها از انتصابات جنجالی در دولت
- ورود موج بارشهای جدید به کشور
- کشف ۷ دستگاه ماینر غیرمجاز در غرقآباد
- راهیابی کاراتهکای استان مرکزی به تیم ملی
- برگزاری دعای استغاثه در اراک
- مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا (س)
- کتابخانه مرکزی اراک سال آینده افتتاح میشود
- آرمانهای انقلاب را حفظ کنید
- سوره «القصص» آیات ۳۱ تا ۳۸
- عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در اراک
- تلاش حضرت فاطمه (س) برای ایجاد تمدن اسلامی
- همه در حمایت از جبهه مقاومت سهیم باشند
- رویداد تولید محتوای دیجیتال در ساوه
- قیام فاطمه (س) راهگشای امت اسلامی بود
- دولت با فساد مبارزه کند
- گذری بر سفر رهبر انقلاب به استان مرکزی
- رویداد تولید محتوای دیجیتال در کمیجان
- حضرت فاطمه (س) الگوی ولایتپذیری محض بود
- ادامهدهنده راه شهدا باشید
- سوره «القصص» آیات ۸۵ تا ۸۸
- حال و هوای رویداد تولید محتوای دیجیتال در فراهان
- مشاهده بیشتر