رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/08/13 Sunday - 2024 03 November الأحد ، 1 جمادى الأول ، 1446
ساعت

به گفته مسئولان، تامین زمین برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن از سوی وزارت راه وشهرسازی پیگیری می‌شود که نتیجه آن تسریع در روند ساخت این پروژه‌ها خواهد بود.

به گزارش «دیارآفتاب»؛ تامین زمین یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در حوزه اجرا و ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن است که در برنامه هفتم هم به این موضوع توجه ویژه‌ای شده است.

نهضت ملی مسکن در ابتدا برای تامین زمین با مشکلاتی مواجه بود اما طی چندماه اخیر با همکاری تمامی دستگاه‌ها و طبق قانون جهش تولید مسکن، با تامین زمین و اختصاص اراضی مازاد دستگاه‌ها مشکل کمبود زمین به طور تقریبی در شهرها برطرف شده است.

براساس آئین نامه قانون ساماندهی، هزینه آماده‌سازی زمین‌ها بر عهده متقاضی است اما با مصوبه هیات مدیره سازمان ملی زمین و مسکن اقدام بزرگی در حوزه تامین زمین صورت گرفته به طوری که در برخی از استان‌ها در آماده سازی زمین‌ها به متقاضیان کمک می‌شود.

تامین ۵۰ هزار هکتار زمین برای اجرای نهضت ملی مسکن در دستور کار

بذرپاش وزیر راه و شهرسازی اخیرا گفته است: در نهضت ملی مسکن ملی ۸ هزار هکتار زمین تأمین شده و اکنون در آستانه تأمین کردن ۵۰ هزار هکتار در کل کشور هستیم که سعی خواهیم کرد در این زمینه در تمامی شهرها اراضی مورد نیاز تامین شود.

در همین رابطه ارسلان مالکی سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه نهضت ملی مسکن در سال دوم اجرا قرار دارد و طبق این برنامه ساخت ۴ میلیون مسکن در دستور کار قرار گرفته است گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار متقاضی مسکن این طرح تأیید نهایی شده‌اند.

او با تأکید بر اینکه نهضت ملی مسکن از نظر بحث‌های اجرایی و فنی از طرح‌های دیگر انبوه‌سازی مسکن در دولت‌های قبل، نه تنها عقب نیست بلکه بسیار جلوتر است گفت: اینکه بگوییم از ۴ میلیون واحد چه تعداد ساخته‌شده اشتباه است و برای ارزیابی باید کل برنامه بررسی شود.

اقدامات انجام شده برای تسریع در تامین زمین

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: در قانون جهش تولید مسکن و اجرای طرح نهضت ملی مسکن، از طرق مختلف همچون توافق با مردم، اراضی مازاد دستگاه‌های دولتی، الحاق زمین‌ها و اراضی حریم شهرها و هماهنگی با منابع طبیعی و جهاد کشاورزی به ویژه در استان‌های شمالی که زمین‌های آنها یا جنگلی و یا کشاورزی از نوع درجه یک یا ۲ است و ممنوعیت تغییر کاربری به مسکونی را دارند، نسبت به تامین زمین اقدام شده است.

مالکی بیان کرد: دولت سیزدهم وعده‌ای در ابتدای آغاز به کار خود در خصوص حل مشکل مسکن مردم داده و بخش اعظمی از آن برعهده وزارت راه و شهرسازی نهاده شده که تا حل مشکلات آنها لحظه‌ای آرام نخواهیم نشست.

او افزود: در ابتدای طرح مسکن ملی، زمین تامین شده‌ای وجود نداشت و هر اتفاقی که در حوزه زمین افتاده در این دولت بوده است. الحاق اراضی را به شهرها داشتیم که نیاز به مطالعات و بررسی‌های کارشناسی دارد. آن چیزی که ما تا کنون تامین کرده‌ایم بالغ بر ۳۴ هزار هکتار است.

وی بیان کرد: ما به اراضی کشاورزی درجه و یک و دو ورود پیدا نمی‌کنیم و قرارگاه شبانه روزی تامین زمین تشکیل دادیم. در مجموع فعالیت تامین زمین به سرعت در حال انجام و پیشرفت است.

یک و نیم میلیون واحد نهضت ملی مسکن در حال ساخت است

همچنین در همین رابطه محمد رضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تاکنون برای ۲ میلیون واحد طرح نهضت ملی مسکن، زمین آمارگیری شده و طبق آخرین آماری که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده حدود یک و نیم میلیون واحد مسکونی با میانگین پیشرفت ۲۵ درصد در حال ساخت است.

وی افزود: در کشور زمین‌های بسیاری داریم. در تولید مصالح ساختمانی هم خودکفا هستیم؛ پس چرا باید در بحث مسکن گرفتار باشیم، به گونه‌ای که بسیاری از مردم برای صاحب خانه شدن مشکل دارند.

براساس این گزارش تمرکز تمام ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها و سازمان ملی زمین و مسکن، در راستای آماده‌سازی زمین، فراهم کردن زیرساخت‌ها و امکانات زمین‌های خارج از محدوده حریم شهرها فعال هستند و تلاش برای الحاق این زمین‌ها به شهرها ادامه دارد.

همچنین نهضت کاهش قیمت تمام شده واحدهای مسکونی احداثی با همکاری بین بخشی وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و شورای عالی مسکن به منظور کاهش قیمت مصالح ساختمانی به ویژه فولاد و سیمان از اقدامات اساسی دولت برای تحقق قانون جهش تولید مسکن است. برنامه ریزی برای بهبود و تسریع در روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن باید صورت گیرد تا هرچه سریعتر پرونده این پروژه بزرگ در کشور بسته شود.

گفتنی است با تامین زمین در پروژه‌های نهضت ملی مسکن شاهد آن خواهیم بود که ساخت پروژه‌ها با تعداد طبقات کمتر و با تراکم بیشتر هم در قالب پروژه‌های ویلایی‌سازی جدی‌تر و با سرعت بیشتری انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار