رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/08/15 Tuesday - 2024 05 November الثلاثاء ، 3 جمادى الأول ، 1446
ساعت
کارشناس فرهنگی مطرح کرد:

کارشناس فرهنگی گفت: یکی از فعالیت‌های مهم امام حسن عسکری(ع)، زمینه‌سازی‌ ایشان برای آگاهی شیعیان از چگونگی دوران غیبت و نحوه رابطه با حضرت مهدی(عج) بود.

به گزارش«دیار آفتاب»؛ بهجت متولی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی نار خبر، ضمن تبریک میلاد امام حسن عسکری(ع)، گفت: عصر امام حسن عسکری(ع)، عصر پر تلاطمی بود، در این عصر امام یک کار بزرگ و ریشه‌ای و مبنایی انجام داد و آن تشکیل حوزه‌های علمیه قوی بود؛ گرچه در زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) حوزه‌های علمیه رسما تأسیس شد، ولی امام حسن عسکری(ع) وقتی مشاهده کرد که باید قوی‌تر پیش رفت، حوزه علمیه مقتدرتری را تأسیس و شاگردان بسیار توانمندی را تربیت کرد.

 متولی بیان کرد: دوره امامت امام حسن عسکری(ع)، به لحاظ زمانی، دوران کوتاهی است؛ از سال ۲۵۴ تا ۲۶۰ هجری قمری، مدتی حدود 6 سال را شامل می‌شود؛ اما همین دوره کوتاه، به لحاظ برهه زمانی، دوران بسیار حساسی بود. شیعیان، بر اساس تقدیر الهی، باید پس از شهادت آن امام همام، وارد دوران غیبت می‌شدند.

 وی افزود: یکی از فعالیت‌های مهم حضرت عسکری(ع)، زمینه‌سازی‌ایشان برای آگاهی شیعیان از چگونگی دوران غیبت و نحوه رابطه با حضرت مهدی (عجل‌الله‌فرجه) بود.

 متولی تصریح کرد: لازم بود که مردم و جامعه آمادگی‌های لازم را پیدا می‌کردند تا موضوع غیبت امام را بپذیرند و دچار سردرگمی و انحراف در دین نشوند. از این رو، امام عسکری(ع)، با انجام اقداماتی حکیمانه، در مسیر زمینه‌سازی و آماده کردن مردم برای پذیرش امر مهم غیبت امام دوازدهم حضرت مهدی (عج الله) قدم‌های بسیار مؤثری برداشتند.

 این کارشناس فرهنگی عنوان کرد: امام عسکری(ع) برای مهیا کردن ذهنیت مردم و خصوصاً شیعه، درباره امر غیبت، شیوه نهان‌سازی خود را بیش از آنچه در زندگی امام هادی(ع)، مورد توجه بود، به کار گرفت.

 وی افزود: امام عسکری(ع) چون در پادگان نظامی سامراء، تحت کنترل شدید حکام عباسی بودند، غالباً با شیعیان فاصله داشتند و امور و ارتباطات‌ایشان از طریق مکاتبات و توقیعات و وکلاً بود.

 متولی ادامه داد: در زمان امام حسن عسکری(ع) تشیع در مناطق و شهرهای متعددی مانند کوفه، بغداد، قم، نیشابور، خراسان، مدائن، ری، آذربایجان، سامرا، بصره و گرگان گسترش یافت. گستردگی و پراکندگی مراکز تجمع شیعیان، وجود سازمان ارتباطی منظمی را ایجاد می‌کرد تا پیوند شیعیان را با حوزه امامت از یک سو و ارتباط آنان را با یکدیگر از سوی دیگر برقرار سازد تا از این طریق آنان را از نظر دینی و سیاسی رهبری و سازماندهی کند.

 وی پایان گفت: دوران امام حسن عسکری(ع) دوران مهم و نقطه عطفی در تاریخ بود که فعالیت‌های سری شیعیان در آن زمان آغاز شد و با تدابیر مهم و اصولی حضرت پیش رفت.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار