جهش تولید به معنای افزایش قابل توجه و سریع تولید در بخشهای مختلف اقتصادی است، برای تحقق بخشیدن به جهش تولید چارهای جز مردمیسازی اقتصاد در کشور نداریم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتالله خامنهای سال ۱۴۰۳ را «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند. این شعار بر اهمیت تولید ملی و نقش حیاتی مشارکت همگانی مردم در تحقق این هدف تأکید دارد.
جهش تولید به معنای افزایش قابل توجه و سریع تولید در بخشهای مختلف اقتصادی است، این مفهوم به ویژه در شرایطی که کشور نیاز به تقویت اقتصاد و کاهش وابستگی به واردات دارد، اهمیت پیدا میکند.
برای تحقق جهش تولید، چندین عامل کلیدی از جمله افزایش بهرهوری، نوآوری و فناوری، سرمایهگذاری، آموزش و مهارتآموزی و حمایتهای دولتی تایرگذار است.
مشارکت مردم در جهش تولید نقش بسیار مهمی دارد و میتواند به طرق مختلفی تحقق یابد:
۱. حمایت از تولیدات داخلی: خرید محصولات تولید داخل به جای محصولات خارجی، به افزایش تقاضا برای کالاهای داخلی کمک میکند و تولیدکنندگان را تشویق به افزایش تولید میکند.
۲. سرمایهگذاری در کسبوکارهای محلی: سرمایهگذاری در شرکتها و کسبوکارهای محلی میتواند منابع مالی لازم برای توسعه و رشد تولید را فراهم کند.
۳. کارآفرینی و نوآوری: ایجاد کسبوکارهای جدید و نوآوری در فرآیندهای تولید میتواند به افزایش بهرهوری و تولید کمک کند.
۴. آموزش و مهارتآموزی: شرکت در دورههای آموزشی و کسب مهارتهای جدید میتواند نیروی کار ماهر و متخصص را برای صنایع مختلف فراهم کند.
۵. حفظ منابع طبیعی و محیط زیست: استفاده بهینه از منابع طبیعی و حفظ محیط زیست میتواند به پایداری تولید و کاهش هزینهها کمک کند.
نقش مسئولان در تحقق شعار سال ۱۴۰۳، «جهش تولید با مشارکت مردم»، بسیار حیاتی است. برخی از وظایف و اقدامات کلیدی مسئولان شامل ایجاد بسترهای قانونی و حمایتی، حمایت از شرکتهای دانشبنیان، آموزش و توانمندسازی نیروی کار، مبارزه با فساد و تسهیل سرمایهگذاری است.
در ادامه در گفتگو با تعدادی از مسئولان راهکارهای تحقق شعار سال را جویا شدیم.
تحریمها در سایه توانمندی اقتصادی خنثی میشود
محمدحسن آصفری، در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در خصوص شعار سال ۱۴۰۳ به شرح «جهش تولید با مشارکت مردم»؛ گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی سالهای اخیر را در حوزه اقتصاد نامگذاری کردهاند که این نشاندهنده اهمیت حوزه اقتصادی کشور است که باید همه مسئولان قوای سهگانه نظام و دستگاههای حاکمیتی به این موضوع توجه داشته باشند.
وی افزود: هرچه در زمینه اقتصاد کشود خود را توانمندتر کنیم میتوانیم شاهد خنثی شدن تحریمها در کشور باشیم و قدرت چانهزنی و مذاکره را افزایش دهیم.
نماینده سابق مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کشوری میتواند در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجه موفق باشد که به توانمندی توسعه، پیشرفت و خودکفایی اقتصادی دست پیدا کند.
آصفری عنوان کرد: توجه به حوزه اقتصادی و افزایش تولیدات داخلی میتواند ارزش پول ملی و توان اقتصاد کشور را بالا ببرد و همچنین قدرت خرید مردم را افزایش دهد و دولت را در جهت ایجاد و انجام پروژههای عمرانی، حوزههای بهداشت، آموزش و راه و شهرسازی توانمندتر کند.
وی اظهار کرد: مهمترین مسئله امروز تحریمهای داخلی است که تولیدکنندگان را با مشکل روبهرو کرده است و همچنین افزایش قیمت حاملهای انرژی، افزایش قیمتهای کالا را در پیخواهد داشت.
نماینده سابق مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بالابردن نرخ مالیات برای تولیدکننده و افزایش نرخ سود بانکی سبب کاهش توانایی پرداخت بدهیهای تولیدکننده و در مقابل افزایش نرخ کالاهای مصرفی در بازار میشود.
آصفری تصریح کرد: هدف اصل ۴۴ قانون اساسی که در خصوص مردمیسازی اقتصاد است، این نبوده که دارا توانمندتر و فقیر ندارتر شود، متاسفانه به دلیل عدم واگذاریهای صحیح در بخش خصوصی، شرکتها به افراد پولدار داده شود و افراد فقیر ضعیفتر شدند، در حالی که هدف از اصل ۴۴ قانون اساسی، همتراز شدن قشر ضعیف با قشر توانمند جامعه است.
وی بیان کرد: در حوزه واردات کالا، لزومی ندارد وقتی یک واحد تولیدی کالای باکیفیت در کشور تولید میکند، واردات آن کالا در کشور صورت بگیرد که دلیل روی دادن این واردات، بالا بودن قیمت کالای داخلی به جهت افزایش قیمت حاملهای انرژی، نسبت به مشابه خارجی آن است.
نماینده سابق مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امسال باید تلاش کرد تا نرخ تورم کاهش و تولید افزایش یابد تا بتوان شعار سال را تحقق بخشید.
مشکلات با مردمسازی اقتصاد میسر میشود
علیرضا سلیمی، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در رابطه با شعار سال تحت عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» که توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده است، گفت: مسیر برای حل کردن مشکلات اقتصادی کشور با ورود مردم و مردمسازی اقتصاد میسر میشود.
عضو هیاترئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بیش از ۷۰ درصد اقتصاد کشور، دولتی است، همین عامل باعث شده فعالیتهای اقتصادی و بخشی عظیمی از آن که مزیتی برای کشور ندارد، چالشهای فراوانی را برای فعالین اقتصادی ایجاد کرده است.
وی افزود: این چالشها آسیبهای جدی را بر اقتصاد کشور وارد میکند که با ورود مردم به فعالیتهای اقتصادی باعث میشود که هزینههای فعالیتهای اقتصادی به شدت کاهش پیدا کند و از طرفی نیز باعث ایجاد ظرفیتهای جدیدی در حوزه اقتصادی شود.
نماینده سابق مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چارهای جز مردمیسازی اقتصاد در کشور نداریم، دولت نیز باید با ورود مردم به فعالیتهای اقتصادی، اصل ۴۴ را به صورت جدی اجرایی و عملیاتی کند.
سلیمی خاطرنشان کرد: متاسفانه واگذاریها در پارهای از موارد که مورد انتقاد رهبر معظم انقلاب بوده واگذاریهای جدی و حقیقی نبوده که این عامل آسیبزا است.
وی عنوان کرد: بنابراین باید فعالیتهای اقتصادی دولت و شرکتهای شبهدولتی و همچنین شرکتهای خصولتی کمتر شود و اجازه فعالیتهای اقتصادی را به مردم بدهند زیرا هر ساله در مجلس بخش عظیمی از بودجه به شرکتهای دولتی اختصاص پیدا میکند که نباید این اتفاق رخ دهد زیرا عمده شرکتهای بزرگ دولتی زیانده هستند.
نماینده سابق مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این مسیر اشتباه باید هر چه سریعتر رفع و برای ورود مردم به فعالیتهای اقتصادی بانکها نیز اصلاح شوند زیرا بانکها امروز تجاری هستند و در کارهای توسعهای فعالیت ندارند، باید منابع خود را در اختیار مردم برای تولید قرار دهند و اگر بانکها ریلگذاریهای خود را عوض کنند، در حوزه رکود و تورم توفیقهای معناداری را مشاهده خواهیم کرد.
سلیمی گفت: باید جهشی در حوزه بهرهوری ایجاد شود زیرا منابع انسانی کشور به هدر میرود که با ورود این منابع به بازار تولید شاهد شکوفایی خواهیم بود.
وی در پایان تصریح کرد: تحقق شعار سال نیاز به اراده جدی، همت عالی، انسجام ملی و تصمیمات شجاعانه دارد.
گسترش تعاونیها به مشارکت مردم کمک میکند
علیرضا نظری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در خصوص راهکارهای تحقق بخشیدن به شعار سال گفت: بیانات مقام معظم رهبری به عنوان برنامه و فرمان سال است.
وی بیان کرد: در راستای پیادهسازی اصل۴۴ قانون اساسی که در واقع اقتصاد کشور را در سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تعریف کرده به دنبال این بوده، بخش خصوصی را که در واقع مشارکت مردم را افزایش دهند تا رشد مشارکت مردمی در بخش خصوصی در حوزهای مختلف روند بهتری داشته باشد.
نماینده سابق مردم خمین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: لازم است از بحث اقتصاد دولتی که بیشتر به تصدیگری دولت منتهی میشود فاصله بگیریم و بریم به سمت اقتصاد مردمی و یا تعاونی که هر دو مصداقش در بحث مشارکت مردمی انجام میشود، لذا هم در اقتصاد، تعاونیها و همچنین بخش خصوصی محقق میشود.
نظری در خصوص سیاستهای اصل ۴۴خاطرنشان کرد: در گذشته سیاستهای اصل۴۴ به شکل ناقصی اجرا شد و واگذاریها با اشکالات زیادی همراه بود.
وی تصریح کرد: لازم است نحوه اعمال و اجرای سیاستهای اصل۴۴ مورد بازنگری قرار گیرد و در این راستا محورهای مختلف دیگری میتواند مد نظر باشد.
نماینده سابق مردم خمین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری امسال هم همچنان «اقتصاد» را مسئله عمده و نقطه ضعف اساسی کشور عنوان و در تبیین شعار سال ۱۴۰۳ مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» صراحتا اظهار کردند اگر اقتصاد کشور وضع مطلوبی پیدا بکند، در همه اوضاع عمومی کشور تأثیر خواهد داشت و میتوان گفت در دین و دنیای مردم میتواند اثرگذار باشد.
صنعتیسازی تولید به تحقق شعار سال کمک میکند
محمد جمالیان در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در خصوص تحقق بخشیدن به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» گفت: پیام مقام معظم رهبری در رابطه با خصوصیسازی در امر تولید با مشارکت مردم با برنامهریزی قابل اجرا است.
وی با اشاره به ظرفیتهای بخش خصوصی که در امر جهش تولید وجود دارد بیان کرد: دولت باید به صورت نظارتی در کنار مردم باشد تا به تحقق شعار سال کمک کند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دولت باید برای تحقق بخشیدن به شعار سال صنعتیسازی تولید را مد نظر قرار دهد، در این راستا لازم است نظارتهای لازم از سوی کارشناسان انجام شود.
جمالیان تصریح کرد: با توجه به این که استان مرکزی در بحث تولید صنعتی در کشور رتبهدار است، اما در میدان بینالمللی حرفی برای گفتن ندارد، لذا مسئولان باید با برنامهریزی اختصاصی در خصوص موضوعات مختلف در بخش تولید و صنعت را در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: سران سه قوه باید با جدیت در امر جهش تولید در مشارکت مردم نقش بسزای داشته باشند تا این امر مقام معظم رهبری اجرایی شود، تا چرخه تولید در کشور با بهترین شکل ممکن به گردش در آید.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مسئولان مربوطه باید برای تحقق بخشیدن به شعار سال در قوانین بازنگری کنند و در بحث تسهیلات کمک حال تولیدکننده باشند.
جمالیان در خصوص ارتباط تولیدکنندگان با مسئولان اظهار کرد: مسئولان عالی رتبه کشوری باید مانعزدایی اساسی در بخش تولید را انجام دهند تا تولیدکنندگان بخش خصوصی دلگرم به جهش تولید باشند تا چرخه صنعت با هدایت مسئولان مربوط و مردم با بهترین شکل هدایت شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ تحقق شعار میتواند به رفع مشکلات اقتصادی کشور کمکهای زیادی کند. برخی از این کمکها عبارتند از:
۱. کاهش بیکاری: با افزایش تولید و ایجاد فرصتهای شغلی جدید، نرخ بیکاری کاهش مییابد و افراد بیشتری به کار مشغول میشوند.
۲. افزایش درآمد ملی: تولید بیشتر به معنای افزایش تولید ناخالص داخلی (GDP) است که میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کند.
۳. کاهش وابستگی به واردات: با تقویت تولید داخلی، نیاز به واردات کالاها و خدمات کاهش مییابد که میتواند به تعادل تراز تجاری کشور کمک کند.
۴. تقویت صنایع داخلی: حمایت از تولیدات داخلی و شرکتهای محلی میتواند به رشد و توسعه صنایع مختلف کمک کند.
۵. افزایش صادرات: با بهبود کیفیت و کمیت تولیدات داخلی، امکان صادرات به بازارهای بینالمللی افزایش مییابد که میتواند به ورود ارز به کشور کمک کند.
۶. بهبود زیرساختها: سرمایهگذاری در تولید و صنایع مختلف میتواند به توسعه زیرساختهای کشور کمک کند که خود به بهبود شرایط اقتصادی منجر میشود.
امید میرود با برنامهریزی که مسئولان انجام میدهند شاهد تحقق جهش تولید با مشارکت مردم باشید تا بخش زیادی از مشکلات مردم که اغلب در حوزه اقتصادی است مرتفع شود.
انتهای خبر/
- چهارشنبه استاندار جدید مرکزی معرفی میشود
- معرفی استاندار جدید مرکزی به تعویق افتاد
- سوره «الفرقان» آیات ۱ تا ۱۹
- کشف جسد مرد جوان در فراهان
- راهیابی بانوی اراکی به تیم ملی دارت
- تحویل هزار قطعه زمین به متقاضیان تا پایان سال
- ضربشصت پلیس در دستگیری قاتل در فراهان
- تشییع پیکر جانباز شهید «اسماعیل روشن» در اراک
- شهید «نصرالله» بسیار خطرناکتر از سید حسن نصرالله است
- گروههای جهادی در محرومیتزدایی خوش درخشیدند
- رونمایی کتاب «کیمیازاد» در اراک
- آلومینیوم به مصاف فولاد خوزستان میرود
- تصادف محور آشتیان ۴ مصدوم برجا گذاشت
- پاسخ شبهات پیرامون عملیات طوفانالاقصی
- پیشبینی کاهش 70 درصدی بارشهای پاییز
- معرفی 3 گزینه برای استانداری استان مرکزی
- جشنواره سوغات محلی نراق برگزار شد
- اجرای FATF، خدمت به کشور یا خیانت
- هدفگذاری تولید ۴۴۴ مگاوات انرژی خورشیدی در مرکزی
- رسانه ابزار تسهیلگر در حوزه تعلیم است
- آمریکا همواره طراح توطئه علیه ایران است
- فاطمهگونه و زینبوار زندگی کنبد
- سوره «القصص» آیات ۵۱ تا ۵۹
- تجلیل از پرستاران در کمیجان
- موضع ترامپ و هریس برابر ایران یکسان است
- مازوت از اراک خداحافظی کرد
- بزرگترین فرش سرگل قاره کهن در محلات
- صبر زینب (س) بر پایه آموزههای قرآن است
- لابی صهیونیست سیاستهای آمریکا را تعیین میکند
- تشرف بانوی تایلندی به دین اسلام
- جمعه نصر درس اتحاد بود
- صدور حکم محکومیت کارکنان متخلف شهرداری استان
- بیشترین تهدیدات در حوزه فضای مجازی است
- تزریق ۵ میلیون دز واکسن آنفلوآنزا به پرندگان
- پرستار مهر بیپایان است
- بیتکوین رکورد زد
- «طارمی» و «مارتینز» زوج خط حمله اینتر
- کاهش ۱۴ درجهای دما در برخی استانها
- دانشجویان دختر در تمام زمینهها زبانزد هستند
- به ۳ دلیل برکنار شدم
- پویش ملی ایران همدل در ساوه برگزار شد
- افتتاح هیأت دانشآموزی در کمیجان
- فرار روبهجلو اسقاطیل در پناه لشکر فیکنیوزها
- جمعه نصر نماد وحدت ملت ایران است
- ملت ایران متکی به سلاح ایمان است
- سوره «الفرقان» آیات ۱۲ تا ۲۰
- اتحاد مسلمانان یک اصل دینی است
- ادای احترام جامعه پزشکی به شهدا
- کاهش ۱۴ درصدی فوتیهای تصادفات مرکزی
- جشنواره انار ساوه
- مشاهده بیشتر