حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/08/07 شمسی | 2025/10/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
انتشار برق‌آسای سویه جدید تب برفکی
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خبر داد:

انتشار برق‌آسای سویه جدید تب برفکی

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به سرعت بالای انتشار بیماری تب برفکی گفت: بیماری تب برفکی حتی می‌تواند با باد تا ۲۰۰ کیلومتر منتشر شود و دام‌های جوان بیشترین تلفات را متحمل می‌شوند.

محمد فتاحی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: سویه‌های جدید بیماری تب برفکی که در کشورهای همسایه مانند عراق، ترکیه، بحرین و کویت در گردش هستند با ورود به کشور می‌توانند دام‌ها را تهدید کرده و خسارات اقتصادی و بهداشتی قابل توجهی به استان وارد کنند اما با تدابیر اندیشیده شده کنترل آن در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به سرعت بالای انتشار این بیماری بیان کرد: بیماری تب برفکی حتی می‌تواند با باد تا ۲۰۰ کیلومتر منتشر شود و دام‌های جوان بیشترین تلفات را متحمل می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: خسارات اقتصادی این بیماری شامل کاهش تولید شیر و گوشت، سقط جنین، هزینه‌های درمانی و کاهش قدرت صادرات فرآورده‌های دامی است.

فتاحی با بیان راه‌های انتقال بیماری تب برفکی اظهار کرد: جابجایی غیرمجاز دام و قاچاق آن مهم‌ترین عوامل انتقال تب برفکی هستند و حتی ماشین‌آلات دامداری نیز می‌توانند ناقل این بیماری باشند.

وی با اشاره به اهمیت کنترل بیماری تب برفکی مطرح کرد: تراکم بالای دام در مناطقی همچون داودآباد و تلخاب در استان مرکزی باعث شده این مناطق حساس‌تر باشند و احتمال شیوع بیماری بالاتر رود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون در استان مرکزی عنوان کرد: در ۶ ماهه نخست امسال بیش از یک میلیون و ۱۴۶ هزار رأس دام سبک و ۷۵ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدند و دامداری‌های صنعتی استان نیز نسبت به سویه جدید مقاوم‌سازی شده‌اند.

فتاحی تأکید کرد: با توجه به سویه‌های جدید بیماری که در کشورهای همسایه در گردش است، سازمان دامپزشکی اقدام به واردات واکسن جدید کرده و در دامداری‌های صنعتی استان واکسیناسیون کامل انجام شده است.

وی از دامداران خواست در این مناطق مدتی از جابه‌جایی و خرید دام جدید خودداری کنند و دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت کنند تا از ورود ویروس به کشور جلوگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: با همکاری دامداران و اجرای دقیق واکسیناسیون، امیدواریم این بیماری در استان و کشور کنترل شود و هیچ آسیبی به تولیدات دامی وارد نشود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!