درباره نویسنده
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روحالله استان مرکزی:
نرخ باروری پایین، چالش توسعه استان مرکزی است

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روحالله استان مرکزی گفت: کاهش نرخ باروری در استان مرکزی، زنگ خطری برای آینده اقتصادی و اجتماعی استان است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» زهرا غفاری امروز در اجلاسیه مجمع بسیجیان استان مرکزی در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری مرکزی گفت: جمعیت جوان و نیروی انسانی یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشوری است. در سالهای اخیر، کاهش نرخ باروری و افزایش سن جمعیت به یکی از چالشهای مهم کشور، بهویژه استان مرکزی، تبدیل شده است.
وی افزود: استان مرکزی به دلیل نرخ باروری پایینتر از میانگین کشوری، یکی از مناطق سالخورده کشور محسوب میشود که اگر این روند ادامه پیدا کند، در آینده مشکلاتی مانند کاهش نیروی کار، افت رشد اقتصادی و افزایش هزینههای اجتماعی و درمانی به وجود خواهد آمد.
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روحالله استان مرکزی بیان کرد: کارگروه زن و خانواده در استان مرکزی، با همکاری نخبگان و کنشگران اجتماعی، طرحی جامع تدوین کرده است که با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، به افزایش جمعیت، ترویج ازدواج و فرزندآوری کمک کند. این طرح بر پایه فرهنگسازی، اقناعسازی و مطالبهگری استوار است و سعی دارد از طریق روشهای علمی و اجتماعی، نگرش جامعه را نسبت به این موضوع تغییر دهد.
غفاری عنوان کرد: از جمله چالشهای مهم در این زمینه میتوان به ضعف در مدیریت سازمانهای متولی، تغییر سبک زندگی ایرانی - اسلامی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی، کاهش نرخ ازدواج و فرزندآوری، نگرش منفی نسبت به فرزندآوری اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: این طرح بر چند محور اساسی تأکید دارد که اجرای آنها میتواند به حل بحران جمعیت کمک کند که با استفاده از ظرفیت بانوان کنشگر، شناسایی زوجهای کمفرزند، مطالبهگری از سازمانهای دولتی، گفتمانسازی و جریانسازی رسانهای، بهرهگیری از زنان فعال، مبلغان مذهبی، اساتید دانشگاهی و گروههای تأثیرگذار در جامعه برای تغییر نگرش عمومی استفاده کرد.
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روحالله استان مرکزی در پایان تصریح کرد: اجرای این طرح نیازمند همکاری گسترده میان نهادهای دولتی، اجتماعی و مردمی است که با بهکارگیری ظرفیتهای مختلف، از جمله بانوان کنشگر، مراکز بهداشتی، نخبگان و رسانهها، میتوان روند کاهش جمعیت را متوقف کرد و با فرهنگسازی مؤثر، نگرش عمومی نسبت به ازدواج و فرزندآوری را اصلاح نمود. اگر اقدامات لازم در این زمینه به درستی اجرا شود، در آینده شاهد رشد جمعیت، توسعه اقتصادی و پویایی اجتماعی در استان مرکزی و سراسر کشور خواهیم بود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- ولایتفقیه چراغ هدایت است
- سوره «بقره» آیه ۱۷۰ تا ۱۷۶
- حذف متقاضیان مسکن در صورت عدم تکمیل آورده
- حریق مهیب انبار رنگ در شهر اراک
- سفره یک روزه استاندار مرکزی به تفرش
- آتشسوزی شدید انبار رنگ در اراک
- اطفای حریق مهیب انبار رنگ در اراک
- ملت با جهتگیریهای گوناگون پای ایران ایستاد
- اولین یادواره شهید جهادگر «محمدحسین دریس» در اراک
- ایمنسازی 138 هزار رأس دام در کمیجان
- مشاهده بیشتر