تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا با بیان اینکه فرق چندانی برای ایران ندارد که دموکراتها پیروز انتخابات آمریکا شوند و یا جمهوریخواهان، گفت: تنها نوع استراتژی این دو در عمل با ایران متفاوت است.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، ثمانه اکوان در نشست برخط با موضوع سابقه ظلم و زیاده خواهیهای آمریکا و مبارزه ملت ایران با بیان اینکه در بررسی رابطه ایران و آمریکا در طول دوران بعد از انقلاب اسلامی باید این ارتباط را پیش از پیروزی انقلاب نیز بررسی کرد، گفت: اگر به زمان محمدرضا پهلوی برگردیم دولت نیکسون سیاست ایالات متحده را سیاست دو ستونی متحده عنوان کرده بود.
وی با اشاره به اینکه در سیاست دو ستونی یعنی ایران و کشورهای دیگر منطقه دو پایه اصلی مقابله با گسترش کمونیست و مقابله با گسترش سیاسی شوروی در منطقه بودند، افزود: به همین دلیل اهمیت زیادی به ایران و عربستان داده و تلاش میشد از این طریق از گسترش کمونیست در منطقه ممانعت شود.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا ادامه داد: با تغییر رئیس جمهور در آمریکا، سیاست به سمت جنگ سرد میرفت تا اوج خود را طی کند، با کم شدن رقابتهای ابر قدرتها حمایتها از ایران نیز کاهش یافت.
اکوان با بیاین اینکه دولت کارتر دموکرات بود و اساساً دموکراتها به وسیله مسائل مرتبط با حقوق بشر خود را مطرح میکنند، تصریح کرد: به همین دلیل از طریق حقوق بشر به حکومت ایران و پهلوی دوم ایراداتی وارد کردند، در آن زمان آمریکا از ایران نفت میخرید و به ازای آن سلاح به ایران میداد و آمریکاییها از این موضوع هراس داشتند در نتیجه این مسئله را به مسائل حقوق بشری ارتباط دادند تا فروش سلاح را کنترل کنند.
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها هیچگاه ایدهای نداشتند که جمهوری اسلامی بتواند پیروز شود، گفت: این موضع دو علت دارد اول اینکه ساواک مسئول ارائه اطلاعات به آنها بود و در اطلاعاتش نمیپذیرفت که انقلاب میشود و دوم اینکه آمریکاییها انقلابیون را نمیشناختند و فرق، حجتالاسلام و آیتالله را نمیفهمیدند.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا ادامه داد: آمریکا به شدت به دنبال کسب اطلاعات از انقلابیون بود و بسیار باز کسانی که میخواستند ویزای آمریکا بگیرند اطلاعات غلط به آنها میدادند و همین موضوعات باعث شده بود تفکر آمریکا اشتباه شود.
اکوان با بیان اینکه کارتر تلاش کرد انقلاب جمهوری اسلامی ایران پیروز نشود، گفت: حتی پس از پیروزی جمهوری اسلامی تلاش کرد انقلاب تضعیف شود و انجام به کودتا در کشور کرد؛ سرانجام این اقداماتش تسخیر سفارت آمریکا به دست انقلابیون شد و همین موحب شد تا دولت کارتر یک دورهای شود.
وی با اشاره به اینکه کارتر در دوران انتخابات، بارها با ایران گفتگو کرد تا گروگانهای سفارتخانهاش را آزاد کند، تصریح کرد: آزادسازی گروگانها در رأی آوردن او تأثیر میگذاشت اما ایران تصمیم گرفت اجازه ندهد کارتر رأی بیاورد این مسئله سیاسی ایران به سیاست خارجی تبدیل شد و ریگان رئیس جمهور آمریکا شد.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی پس از رأی آوردن ریگان، گروگانها را آزاد کرد و خیلیها این مسئله را اینگونه تحلیل کردند که جمهوری اسلامی به جمهوری خواهان نزدیکتر است درحالی که جمهوری اسلامی در آن زمان به جمهوری خواهان نزدیکتر بود و تصمیم گرفت دموکراتها رأی نیاورند.
اکوان با بیان اینکه در زمان ریگان اتفاقات زیادی از جمله جنگ نفتکشها در جنگ تحمیلی جمهوری اسلامی ایران رخ داد، عنوان کرد: در زمان ریگان جنگ سرد در جهان تمام شد و دنیا به سمتی رفت که نظام تک قطبی آمریکا را به رسمیت بشناسد و آمریکا احساس قدرت میکرد و فکر میکرد هرکاری با ایران میتواند انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه آمریکاییها حمایت صد درصدی از عراق در جنگ تحمیلی میکردند و همین باعث شد چندین قانون تحمیلی نیز نوشته شود، گفت: ماجرای هدف قرار دادن هوایپمای مسافربری ایران در خلیج فارس نیز اتفاق افتاد که آمریکاییها معتقدند تلاشی بود تا ایران قطعنامه آتش بس را بپذیرد که البته ما معتقدیم ایران به چیزی که میخواست رسیده بود و دیگر دلیلی برای کشورگشایی نمیدید.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا ادامه داد: در زمان ریگان اتفاق دیگری که مطرح میشود ارتباطات پشت پرده بین آمریکا و دولت آقای هاشمی رفسنجانی است؛ مک فارلین از این ارتباطات پردهبرداری میکند که البته روایت آمریکاییها و ایران از این ماجرا متفاوت است.
اکوان با بیان اینکه ظاهراً ارتباطاتی شکل میگیرد تا سلاح برای جنگ تأمین شود، تصریح کرد: آمریکاییها میگویند قرار بود سلاح از اسرائیل به ایران ارسال شود و پول آن به شورشیان نیکاراگوئه داده شود و میانجیگر آن آمریکا است که مک فارلین در آن زمان در مجلس سنا آمریکا بود و پس از اعلام موضوع این مسئله به نتیجه نرسید و توسط کنگره جلوگیری شد، هر چند ایران اعلام کرد هیچوقت قرار نبود چنین اتفاقی به این شکل که بیان شد رخ دهد.
وی با اشاره به اینکه دولت بعد از ریگان دولت بوش پدر است که آن هم یک دورهای شد، گفت: بوش پدر مسائلی را مطرح کرد که در طول ریاست جمهوری خود نتوانست به آن عمل کند و یکی از آنها مسائل اقتصادی بود.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا ادامه داد: پس از بوش پدر، کلینتون به عنوان رئیس جمهور دموکراتها رأی آورد و در دهه نود، دو دوره رئیس جمهور بود.
اکوان با بیان اینکه در دوران کلینتون تحریمهای هوشمندانه خصوصاً در حوزه نفتی برای جمهوری اسلامی ایران تا حد زیادی اعمال شد، افزود: بیشتر این تحریمها به بهانههای حقوق بشری بود و فعلاً خبری از انرژی هستهای ایران در جهان نبود ولی درگیری حزبالله لبنان و کشورهای غربی موجب شد تا غرب آنها را گروههای تروریستی عنوان کند.
وی با اشاره به اینکه پس از آنکه حزبالله لبنان و حامیانش را که ایران هم یکی از آنها بود، گروههای تروریستی اعلام کردند، تحریمها بیشتر شد، عنوان کرد: در دولت کلینتون بود که اولین مباحث پیرامون مذاکره شکل گرفت و در آن زمان ایران در ابتدای راه هستهای بود.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا ادامه داد: در دوره بوش حادثه ۱۱ سپتامبر داشتیم که وضعیت جهان تغییر پیدا کرد و روابط ایران و آمریکا که به سختی پیش میرفت حالا تهاجمی شده بود.
اکوان با بیان اینکه حمله آمریکا به افغانستان پس از ۱۱ سپتامبر رقم خورد، گفت: بعداز این حمله بالاترین میزان اعتراض به این جنگ در آمریکا صورت گرفت اما دولت بوش سعی داشت ماجرای افغانستان را سروسامان بدهد که بوش اعلام کرد ایران، عراق و کره شمالی جزء محور شرارت است و باید با آنها برخورد شود.
وی با اشاره به اینکه در همین دوران بود که بیان شد همیشه باید سایه جنگ بالای سر ایران باشد، افزود: در سال ۲۰۰۳ ماجرای هسته ایران مطرح شد و اطلاعات آن توسط منافقین درز پیدا کرد.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: گفتگوها با کشورهای اروپایی آغاز شد تا بر سر هستهای شدن جمهوری اسلامی ایران به نتیجه برسند، ایران داوطلبانه فعالیت هستهای خود را تعلیق کرد تا اعتماد سازی با طرف غربی انجام شود.
اکوان با بیان اینکه در سال ۲۰۰۵ و در انتخابات سال ۸۴ با رأی آوردن احمدینژاد، شعار انرژی هستهای حق مسلم ما است به کوچه و خیابانها رسید، تصریح کرد: در نتیجه ایران به انرژی هستهای رسید و بعدها با رفتن دولت بوش و با خرابیهایی که در افغانستان و عراق مانده بود، اوباما رئیس جمهور شد.
وی با اشاره به اینکه اوباما با مشکلات اقتصادی داخل آمریکا نیز مواجه بود، گفت: اوباما قصد داشت روابط با ایرانیها گفتگو محور پیش ببرد، در نهایت انتخابات ۸۸ با ماجراهایی که میدانیم در ایران برگزار شد، نوع روابط ما و آمریکا به سمت گفتگو میرفت.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا ادامه داد: همان گفتگوها در نهایت در زمان روحانی منجر به برجام شد اما در زمان اوباما توافقاتی صورت گرفت که البته اوباما توافقات را به نوعی نوشت که هر زمان بخواهد بتواند از آن خارج شود و تعهدی نداشته باشد.
اکوان با بیان اینکه با روی کارآمدن ترامپ شاهد خشونت بیشتری بودیم، افزود: ترامپ آدم سیاسی نبود با کمک صهیونیستها روی کار آمد، نوع نگاه ترامپ به منطقه صهیونیستی بود یعنی منطقه باید تخت فشار باشد و حاضر به گفتگو نبود.
وی با اشاره به اینکه در زمان ترامپ درگیریها افزایش پیدا کرد و منجر به شهادت سردار سلیمانی و درگیری نظامی در منطقه شد، گفت: با توجه به اتفاقات داخل خاک آمریکا ترامپ نتوانست دور دوم ریاست جمهوری بماند و بایدن رئیس جمهور شد و از ابتدا به دنبال احیای توافق هستهای بود.
تحلیلگر و پژوهشگر مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: به دلیل زیاده خواهی آمریکا، توافقات هستهای به نتیجه نرسید و با روی کار آمدن دولت شهید رئیسی، با تصویب قانون مجلس دوباره فعالیت هستهای از سر گرفته شد و میزان غنیسازی بالاتر رفت.
اکوان با بیان اینکه فرق چندانی برای ایران ندارد که دموکراتها پیروز انتخابات آمریکا شوند و یا جمهوریخواهان، گفت: تنها نوع استراتژی این دو در عمل با ایران متفاوت است، یکی با تحریم و دیگری با حمله نظامی و تهدید امنیتی مقابل ایران میایستد و در نتیجه برای ما فرقی ندارد که کدام یک رأی بیاورد.
انتهای خبر/
- برگزاری جشنواره صنایع دستی در دانشگاه آزاد ساوه
- جشنواره انار ساوه
- رسانه ابزار تسهیلگر در حوزه تعلیم است
- آفتاب آمد، دلیل آفتاب
- حرکت با برکت
- فرشته نجات
- جمعه نصر اوج پیوند امت با ولایت
- قطع مصرف مازوت مطالبه مردم است
- جمعه نصر نمادی از اقتدار ایران
- رونمایی از سرود ویژه جشنواره انار ساوه
- اتباع غیرمجاز بمبهای ساعتی هستند
- یک روز در کنار پرستاران
- معارفه مدیر حراست شرکت آلومینیوم ایران
- آغاز مسابقات کاراته کارکنان فراجا در اراک
- نمایشگاه تخصصی صنعت در اراک دایر میشود
- بانگ استکبارستیزی در دیار آفتاب طنینانداز شد
- بهرهبرداری از فاز مقدماتی تصفیه پساب صنعتی ساوه
- بزرگترین فرش سرگل قاره کهن در محلات
- باید در ساخت قطعات داخلی سرمایهگذاری صورت گیرد
- مدیران براساس شاخص کارآمدی انتخاب شوند
- بسیج دانشگاه ایثار و جهاد است
- مرکزی جزو 3 استان پرتردد کشور است
- پیشرفت کشور مرهون روحیه بسیجی است
- بسیج امتداد حرکت فاطمی است
- فراهان مزین به عطر شهدای گمنام میشود
- حمایت از حزبالله وظیفه همگانی است
- ناترازی انرژی ریشه در دولتهای گذشته دارد
- سانحه رانندگی برای خودروی استاندار مرکزی
- برای برد و باخت به مسکو نیامدهایم
- پیشراهاندازی 2 دستگاه بویلر در «آذرآب»
- لبنانیها سید حسن را پدر خود میدانند
- زیبایی فصل پاییز در سرچشمه محلات
- آمریکا باید شروط هستهای ایران را بپذیرد
- امروز؛ جوی آرام در اغلب مناطق کشور
- بسیج یک تفکر الهی است
- برادران و خواهران از اسلام دفاع کنید
- سوره «الروم» آیات ٢٥ تا ۳۲
- میقاتصالحین در نماز جمعه خنداب
- بسیج یعنی حرکت در مسیر آرمانها
- روایت دیدار رهبر انقلاب با مردم ساوه
- شکست خانگی آلومینیوم برابر صدرنشین لیگ برتر
- گازگرفتگی ۱۲ نفر در اراک و شازند
- برگزاری میقات صالحین در فراهان
- انقلاب اسلامی با ولایت پایهگذاری شده است
- تفکر بسیجی آبادانی بهدنبال دارد
- تشکیل بسیج از ابتکارات امام راحل است
- مقابل دشمن کوتاه نخواهیم آمد
- ولایتمداری شاخصه ممتاز یک بسیجی است
- بسیج پیشتاز در امنیت است
- برگزاری میقات صالحین در مصلای ساوه
- مشاهده بیشتر