رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-01-17 14:00 شماره خبر : 12637 https://diyareaftab.ir/short/Vpxrg
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مرکزی مطرح کرد:

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: آفت سن گندم با کاهش کیفیت محصول، تهدیدی جدی برای کشاورزی است. سم‌پاشی مؤثر در مرحله سن مادر بهترین راه مقابله با این آفت و حفظ ارزش محصول است

قاسم قدمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» در خصوص لزوم مبارزه فوری با سن گندم و علف‌های هرز گفت: هر ساله به‌صورت روتین پایش، سرکشی و بازدید از مزارع گندم استان مرکزی توسط شبکه مراقبت سازمان جهاد کشاورزی انجام می‌شود. 

وی بیان ‌کرد: امسال نیز با آغاز مرحله داشت گندم از اواخر اسفند، ۸۰ اکیپ کارشناسی در سطح شهرستان‌ها و دهستان‌های استان فعال شده‌اند تا بیش از ۳۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم را پایش کنند و از این میزان، حدود ۷۰ درصد به‌صورت دیم و ۳۰ درصد آبی کشت شده‌اند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان ‌کرد: در حال حاضر دو عامل اصلی خسارت‌زا در مزارع گندم، مورد توجه ویژه قرار دارند، یکی آفت «سن گندم» که هم باعث کاهش عملکرد و هم افت کیفیت دانه می‌شود. 

قدمی افزود: این آفت نه‌تنها بر کمیت محصول اثر می‌گذارد، بلکه ارزش غذایی گندم را نیز به‌شدت کاهش می‌دهد، ازاین‌رو کارشناسان هشدار داده‌اند که اکنون بهترین زمان برای مبارزه با سن مادر است و کشاورزان باید در صورت مساعد بودن شرایط جوی (عدم بارندگی و نبود باد شدید)، حتماً با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی و مشورت با کارشناسان، نسبت به سم‌پاشی مزارع خود اقدام کنند.

وی تصریح ‌کرد: عامل خسارت‌زای دوم، علف‌های هرز هستند، اگرچه شاید برای کشاورزان به‌صورت ظاهری چندان جدی به‌نظر نرسد، اما در سطح جهانی تا ۴۰ درصد محصولات کشاورزی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: یکی از علف‌های هرز مهم، «خردل برگ‌مومی» است که طی چند سال اخیر در دشت فراهان شیوع یافته است و ابتدای بهار بهترین موقع برای مبارزه با این علف‌ هرز است و کشاورزان باید با راهنمایی کارشناسان، از سموم مؤثر و مناسب استفاده کنند تا از گسترش آن جلوگیری شود.

قدمی بیان کرد: تجربه دو سال گذشته نشان می‌دهد که میزان سن‌زدگی مستقیماً بر قیمت خرید تضمینی تأثیر دارد، به‌طوری‌که هر ۱۰ درصد سن‌زدگی، حدود ۳ میلیون تومان از قیمت هر تن گندم می‌کاهد.

وی عنوان کرد: به‌عنوان نمونه کشاورزی که یک تن گندم با سن‌زدگی ۲۰ درصدی تحویل دهد، تا ۶ میلیون تومان کاهش درآمد خواهد داشت، در حالی که با صرف هزینه‌ای اندک و اجرای دقیق توصیه‌های کارشناسی می‌توان از این خسارت بزرگ پیشگیری کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در پایان تصریح کرد: جهاد کشاورزی استان مرکزی به کشاورزان توصیه می‌کند از سموم جدید معرفی‌شده برای مبارزه با سن مادر استفاده کنند، چراکه این سموم ماندگاری بیشتری دارند و تجربه سال گذشته نیز نشان داد در صورت مبارزه مؤثر در مرحله سن مادر، دیگر نیازی به مبارزه با پوره‌ها در مراحل بعدی نخواهد بود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.