رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یک کارشناس مسائل سیاسی استان مرکزی مطرح کرد:

جهاد تبیین میراث روایت‌گر عاشورا حضرت زینب (س)

یک کارشناس مسائل سیاسی استان مرکزی گفت: حضرت زینب (س) با روایت‌گری آگاهانه از قیام عاشورا، جهاد تبیین را معنا کردند؛ اگر روایت نمی‌کردند، دشمن تاریخ را تحریف می‌کرد و حقیقت در غبار می‌ماند.

مریم خدادادی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: یکی از اهداف متعالی اهل بیت (ع)، تبیین روشن و دقیق واقعیت‌ها برای مردم است. این رسالت الهی، از عصر پیامبر اسلام (ص)  آغاز شد و تا زمان امامان ادامه یافت. سیره عملی پیامبر اکرم در مقابله با جهل و انحراف، مبتنی بر روشنگری و روشنگری‌طلبی بود و در قرآن نیز به آن تأکید شده است.

وی افزود: در آیه سوم سوره آل‌عمران آمده: «لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَ لَا تَكْتُمُونَهُ»؛ یعنی حقیقت را برای مردم بیان کنید و آن را پنهان نکنید. این فرمان الهی، جوهره‌ جهاد تبیین است که امروز نیز رسالت همه دلسوزان اسلام به‌شمار می‌رود. حضرت زینب (س) نمونه‌ بارز عمل به این آیه هستند.

کارشناس مسائل سیاسی استان مرکزی بیان کرد: حضرت زینب (س) پس از واقعه عاشورا، مسئولیت سنگین کاروان اهل بیت را در کنار امام سجاد (ع) به‌عهده گرفتند. ایشان نه تنها رنج اسارت را تحمل کردند، بلکه با زبان حق و روشنگری، تاریخ را از تحریف نجات دادند و مسیر آگاهی را روشن کردند؛ حرکتی که پایه‌گذار رسانه مقاومت شد.

خدادادی عنوان کرد: اگر حضرت زینب (س) روایت نمی‌کرد، دشمن می‌توانست تاریخ را آن‌گونه که می‌خواهد، بازنویسی کند. با بیانی کوبنده و بر مبنای اندیشه اسلامی، ایشان وجدان‌های خاموش را بیدار کردند. قدرت رسانه‌ای حضرت زینب (س) چنان گسترده و مؤثر بود که رسانه دروغین دشمن را در هم شکست.

وی افزود: در مجلس ابن‌زیاد و در دربار یزید، حضرت زینب (س) با شجاعت و حکمت سخن گفتند و با خطابه‌های خود، پرده از ماهیت پلید حاکمان برداشتند. در آن هنگام که همه در سکوت یا ترس بودند، ایشان بی‌پروا حقیقت را فریاد زدند. این همان جهاد تبیین بود، پیش از آنکه به‌عنوان یک مفهوم رایج شناخته شود.

کارشناس مسائل سیاسی استان مرکزی تصریح کرد: زمانی که حضرت زینب (س) به قتلگاه رسیدند، نحوه دیدارشان با بدن بی‌سر امام حسین (ع) چنان تأثیرگذار بود که حتی دل دشمنان را لرزاند و اشک آنان را جاری کرد. این لحظات اوج روایتگری مظلومیت و عظمت قیام عاشورا بود؛ روایتی که تا امروز الهام‌بخش نسل‌هاست.

خدادادی گفت: حضرت زینب (س) با تحلیل دقیق رخدادهای عاشورا، منظومه فکری و اعتقادی امام حسین (ع) را روشن ساختند. حضور آگاهانه و حمایت بی‌چون‌ و چرای ایشان از امام سجاد (ع)، به امت اسلامی فهماند که ولایت و رهبری دینی باید ادامه یابد و نمی‌توان آن را به حاشیه راند.

وی افزود: تبیین‌های حضرت زینب (س) به مقابله با انحرافات فکری انجامید. ایشان با نگاهی ژرف و حکیمانه، خط فکری اهل بیت را معرفی کردند و بدعت‌های اموی را افشا نمودند. تبیین ایشان نه‌فقط یک حرکت تاریخی، بلکه آغاز یک نهضت رسانه‌ای و فکری در جهان اسلام بود.

کارشناس مسائل سیاسی استان مرکزی بیان کرد: با این حرکت آگاهانه، الگویی برای تمامی جهادگران عرصه تبیین ایجاد شد. کسانی که امروز در خط مقدم روشنگری قرار دارند، باید حضرت زینب (س) را الگوی خویش بدانند. ایشان به ما آموختند که در برابر طوفان تحریف‌ها، حقیقت را باید با شجاعت گفت.

خدادادی خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سال‌های اخیر بارها بر اهمیت جهاد تبیین تأکید کرده‌اند. بی‌تردید، حضرت زینب (س) نخستین و برجسته‌ترین نمونه این مسیر الهی بودند. روایتگری ایشان، مشعل‌دار راه همه کسانی است که در پی بیان حق، مبارزه با باطل و روشنگری‌اند.

وی در پایان گفت: اگر عاشورا با خون امام حسین (ع) زنده ماند، با روایت حضرت زینب (س) در تاریخ جاودانه شد. تاریخ اسلام و بشریت، مدیون این بانوی آگاه، شجاع و عالمه است که نه تنها حقیقت را گفت، بلکه آن را زیبا، عمیق و جاودانه روایت کرد.

انتهای خبر/

1404-04-19 05:00 شماره خبر : 14577

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.