
استعفای ظریف از معاونت راهبری ریاست جمهوری نه تنها از ادامه حاشیه سازی برای دولت جلوگیری کرد بلکه زمینه ستز تحکیم وفاق ملی شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان بین دولت و مجلس و واکنشهای مختلف از سوی چهرههای سیاسی نسبت به حضور محمدجواد ظریف در کابینه چهاردهم، وی در اقدامی ناگهانی از ادامه حضور در معاونت راهبردی ریاست جمهوری استعفا داد.
در شرایطی که فضای سیاسی کشور روز یکشنبه متاثر از برکنار عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم بود به یک باره خبر رسانهها از استعفای ظریف خبر دادند.
در ساعت ابتدایی انتشار این خبر بسیاری آن را گمانه زنی رسانهها اعلام کرده و درباره صحت آن تشکیک کردند چند ساعت بعد اما ظریف در حساب کاربری خود در ایکس خبر را تایید کرد.
استعفا با ورود قاضی القضات به ماجرا
ظریف در توضیح استعفای خود اعلام کرد که روز یکشنبه با محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه دیدار داشته و در این دیدار قانع شده که از ادامه حضور در دولت استعفا کرده و به کرسی دانشگاه برگردد.
ورود رئیس قوه قضائیه به ماجرا اما در پی پیگیریهای نمایندگان برای روشن شدن تکلیف ماجرا اتفاق افتاد.
پس از آنکه مسعود پزشکیان در حکمی ظریف را به عنوان معاون راهبردی خود انتخاب کرد نمایندگان با این مسئله مخالفت کردند.
مخالفت وکلای ملت با حضور ظریف در دولت به استناد قانون ممنوعیت به کارگیری افراد با تابعیت مضاعف خود، فرزندان و یا همسر بود موضوعی که درباره فرزندان ظریف عینیت داشت.
با وجود تذکرات مکرر نمایندگان اما نه پزشکیان حاضر به برکناری ظریف بود و نه شخص ظریف حاضر به واگذاری مسئولیت؛ نمایندگان اما از آنجا که اصرار بر حضور ظریف در دولت را امری خلاف قانون میدانستند مسئله را در قالب شکوائیهای به قوه قضائیه ارجاع کردند.
وکلای ملت در نامهای به دیوان عدالت اداری نیز خواستند که مطابق اختیارات قانون دیوان، حکم ظریف ابطال شود.
سرانجام اما رئیس دستگاه قضا بر اساس مسئولیت قانونی به این مسئله ورود کرد و برای جلوگیری از هرگونه حاشیه سازی برای دولت ظریف را نسبت به کناره گیری از این مسئولیت متقاعد نمود.
حاشیه سازان برای مدیریت اجرایی کشور البته با این وجود همچنان به دنبال تضعیف دولت هستند و در این راستا پس از اعلام خبر استعفای ظریف با یک موج سواری رسانهای تلاش کردند این استعفا را به زیان شعار وفاق دولت قلمداد کنند. برخی هم تلاش کردند آن را به ماجرای استیضاح همتی نسبت داده و همزمانی آن را به خاطر برخی مسائل پشت پرده عنوان کنند.
علیرضا سلیمی، نماینده مردم تهران در مجلس در گفتگو با دانا در این باره عنوان کرد: پشت پرده این ماجرا فقط اجرای قانون بود زیرا این انتصاب یک انتصاب غیر قانونی بود و دیر یا زود باید لغو میشد.
وی این را هم گفت که نمایندگان با آقای ظریف مشکل شخصی ندارند اما وی نسبت به بیت المال مسئول است و باید خسارت این مدت را که با مسئولیت غیرقانونی به سفر رفته را به بیت المال پرداخت کند.
حضور ظریف در دولت و بیتوجهی به پیگیری نمایندگان از سوی دیگر در حال خدشه وارد کردن به مقوله وفاق بود.
نمایندگان مجلس بر این باور بودند که برای تقویت وفاق با دولت همراهی کردند اما این تصمیم دولت بیاعتنایی به شعار وفاق است از این رو میتوان گفت استعفای ظریف زمینه تحکیم وفاق بین مجلس و دولت را فراهم کرد.
کاظم انبارلویی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار سیاسی راه دانا عنوان کرد: قوه قضائیه بنابربندهای اصل ۱۳۶ قانون اساسی مامور بر نظارت به حسن اجرای قوانین است و چنانچه کسی قانون را رعایت نکند، قوه قضائیه مسئول است که نسبت به این مسئول فرد خاطر را مورد سوال قرار دهد.
انبارلویی بااشاره به اینکه ماندن آقای ظریف در معاونت راهبردی ریاست جمهوری اقدامی خلاف قانون بود؛ تصرحح کرد: دولت لایحهای به مجلس ارائه داد تا مفاد این قانون برداشته شود اما در شرایطی که تا این لحظه چنین مصوبهای از مجلس بیرون نیامده پس ماندن ظریف در این معاونت امری خلاف قانون و روشن است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه آقای ظریف در معاونت راهبردی ریاست جمهوری برای دولت تولید حاشیه میکرد؛ گفت: انتصاب وی غیرقانونی بود و باید دیر یا زود برای جلوگیری از حاشیه سازی برای دولت این استعفا صورت میگرفت.
وی با اشاره به اینکه توئیت آقای ظریف حاکی از این بود که وی برای استعفا قانع شده است؛ تاکید کرد: باید هم از رئیس قوه قضائیه به خاطر ورود درست و به موقع به این مسئله و هم از آقای ظریف به خاطر تمکین به قانون تشکر کرد زیرا این استعفا در شرایط کنونی از یک پشتوانه قانونی برخوردار است.
کارشناس مسائل سیاسی درباره اینکه استعفای آقای ظریف میتواند به زیان وفاق مورد تاکید رئیس جمهور باشد یا نه خاطرنشان کرد: اصل و اساس وفاق قانون مداری و تمکین به قانون است، بیقانونی بنیه وحدت را خدشه دار میکند در صورتی که رعایت قانون ولو قانون بد تحکیم وحدت و وفاق را به دنبال خواهد داشت.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- راهپیمایی روز جهانی قدس در اراک برگزار میشود
- «روز قدس» نماد همبستگی با فلسطین
- میزان کفاره و فطریه مشخص شد
- تصادف دو خودرو در محور مواصلاتی تفرش
- فلسطین آزاد خواهد شد
- سرمایهگذاری موتور اصلی رشد اقتصادی است
- «روز قدس» نماد همبستگی امت اسلامی است
- تلویزیون سیزده بهدر چه فیلمهایی پخش میکند
- معافیتهای مالیاتی حقوق و دستمزد در سال 1404
- تیم آلومینیوم اراک آماده بازی مقابل تراکتور
- لبیک ملت به رهبری
- رگبار باران و وزش باد شدید در شمالغرب
- افتخارآفرینی مردم اراک در روز قدس
- ۱۲ فروردین نماد همبستگی ملی
- سیزدهِ اراکیها در طبیعت بهدر شد
- رقابت قویترین مردان در خمین
- نرخ خرید تضمینی برق خورشیدی افزایش یافت
- فرماندهانی که رژیم صهیونسیتی از آنها میترسید
- پزشکیان و گریختن از تله سهمخواهی تندروها
- لبیک دهه نودیها به ندای مظلومیت قدس
- استان مرکزی میزبان مربی تیم ملی کاراته
- حجاج ایرانی به مردم غزه کمک میکنند
- هنر انقلاب اسلامی پلی میان نسلها است
- مهلت ارسال آثار به جشنواره مطبوعات تمدید شد
- مسابقه زندگی با آیهها در تفرش برگزار شد
- ساوه میزبان زائران پیاده از عراق شد
- رگبار و افزایش دما در راه است
- یارانه خانوارهای دهک ۴ تا ۹ واریز شد
- سیاسیکاری آژانس باعث خروج از NPT میشود
- فضای فوتبال ایران را آشفته کردند
- اتصال 7 هزار فروشگاه مرکزی به طرح کالابرگ
- انقلاب اسلامی را فراموش نکنید
- سوره «ممتحنه» آیه ۱ تا ۵
- استفاده از تمام ظرفیتها برای تولید برق
- مجلس در جریان مذاکرات است
- ارتش سد مستحکم در برابر همه تهدیدات است
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- ارتش مدافع ارزشهای الهی و اسلامی است
- ابلاغ بزرگترین مجوز سرمایهگذاری خارجی در استان مرکزی
- مسائل نظامی و موشکی قابل مذاکره نیست
- دنیامالی تصمیم دشواری برای فدراسیونها دارد
- اعتبارات زیرساختی آموزش و پرورش ۲ برابر شد
- حضور ۳ هندبالیست مرکزی در اردوی تیم ملی
- توقیف 3 دستگاه خودرو متخلف در تفرش
- مقامات کاخ سفید در مذاکرات اختلاف نظر دارند
- افزایش دما در نیمه غربی کشور
- سرمازدگی محصولات کشاورزی در فراهان
- آئین باستانی بیلگردانی شهر نیمور
- مکانیابی پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک مطابق قانون است
- چگونه زیستن و چگونه مردن
- مشاهده بیشتر
