درباره نویسنده
شهردار اراک:
اراک نماد ایثار و صنعت ایران است

شهردار اراک گفت: اراک با توانمندیهای صنعتی، ایثار و فرهنگ خود، نقشی تاریخی در حمایت از جبههها ایفا کرده است و امروز هم باید این افتخار بهعنوان نماد ملی مقاومت معرفی شود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» علیرضا محمودی عصر امروز در کنفرانس خبری با موضوع رویداد پنجپنج (روز ایثار و مقاومت شهر اراک) با تأکید بر استمرار روحیه ایثار، مقاومت و شهادت در جامعه ایران گفت: دوازده روز جنگ اخیر در منطقه و ایستادگی جبهه مقاومت، نشان داد که ملت ایران همچنان در فضای معنوی دفاع مقدس تنفس میکند و فرهنگ ایثار و شهادت همچنان یکی از ستونهای هویتی نظام جمهوری اسلامی ایران باقی مانده است.
وی افزود: این اعتقاد و فرهنگ برگرفته از آموزههای اسلام ناب محمدی (ص) و رهبری هوشمندانه حضرت امام خمینی (ره) و تداوم آن در دوران زعامت مقام معظم رهبری است و باید بهعنوان یک میراث معنوی گرانبها برای نسلهای آینده حفظ شود.
شهردار اراک با تأکید به اثبات صلابت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران در این جنگ اخیر، بیان کرد: امروز بار دیگر جهانیان دریافتند که ایران اسلامی کشوری تسلیمناپذیر است و دشمنان آن، از جمله رژیم کودککش صهیونیستی و حامی اصلی آن یعنی ایالات متحده آمریکا، در برابر اراده ملت بزرگ ایران ناتوان هستند. این روحیه مقاومت، همان روحیهای است که در دوران هشت سال دفاع مقدس شکل گرفت و امروز نیز تداوم دارد.
محمودی با اشاره به ظرفیتهای مهم فرهنگی و صنعتی استان مرکزی، بهویژه شهر اراک و ظرفیتهای موجود در شهر بیان کرد: متأسفانه بسیاری از توانمندیهای اراک هنوز در سطح ملی ناشناخته ماندهاند. اراک نه تنها در عرصه صنعت نقش کلیدی در پیشرفت کشور دارد، بلکه در دوران دفاع مقدس نیز سهم مهمی در پشتیبانی از جبههها ایفا کرده است. کارخانههای چون هپکو و ماشینسازی اراک، با وجود بمباران و تهدید دشمن، به ساخت تجهیزات رزمی و پشتیبانی برای رزمندگان پرداختند. از جمله تولید پلهای نفررو، قایقهای شناور، لودرهای ارتفاع پایین برای جلوگیری از اصابت تیر مستقیم، که همگی با خلاقیت جهادگران و مهندسان داخلی طراحی و ساخته شدند.
وی با یادآوری و مرور تاریخی خاطرات مراسمات «پنجپنج» خاطرنشان کرد: نخستین پنجپنج در سال ۶۱ همزمان با عملیات رمضان، که با شهادت ۷۲ تن از رزمندگان اراکی در منطقه شلمچه همراه بود. پیکر بسیاری از این شهدا سالها بعد به کشور بازگشت یا همچنان مفقودالاثر باقی ماندهاند. دومین مراسم «پنجپنج» نیز به سال ۶۵ بازمیگردد که مصادف با عملیاتهای مهران و فکه بود؛ سالی پرحادثه و پرشهادت برای کشور که در نهایت به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و سپس عملیات مرصاد انجامید.
ایثار و مقاومت محدود به خط مقدم نبوده است
شهردار اراک با اشاره به نقش گسترده مردم در پشت جبهه اظهار کرد: ایثار و مقاومت محدود به خط مقدم نبوده است. خانوادهها، دانشآموزان، فرهنگیان، کارگران و همه اقشار جامعه در جهاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مشارکت داشتند. روز ایثار و مقاومت نهفقط یک نماد برای رزمندگان، بلکه یادآور یک «روح ملی» و «فرهنگ همبستگی» است که باید در قالب روزی رسمی و شناختهشده، در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شود.
محمودی ضمن تقدیر از ابتکار برگزارکنندگان مراسمات «پنجپنج» گفت: این روز فرصتی ارزشمند برای تبیین دستاوردهای دفاع مقدس و پیوند نسل جدید با ارزشهای انقلابی است که باید این روز بهعنوان «روز ملی ایثار و مقاومت» در تقویم رسمی کشور ثبت شود و در سطح ملی و استانی مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان تصریح کرد: دفاع مقدس هنوز نه فقط در خاطرات، بلکه در عملکرد، منش و آرمانهای مردم ایران زنده است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- افزایش ۲۲ درصدی نرخ نان در استان مرکزی
آخرین اخبار
- مادران شهدا، خدا اجرتان دهد
- سوره «بقره» آیه ۱۸۷ تا ۱۹۰
- «پنج پنج» روز هویت ملی اراک است
- «پنجپنج» نماد ایثار و مقاومت اراک است
- اراک نماد ایثار و صنعت ایران است
- 5 مردادماه روز گرامیداشت حماسه و مقاومت اراکیها
- عفاف و حجاب، سنگر هویت فرهنگی ایرانیان
- آزمایش پروژه زیپلاین در «دره گردو»
- سد کمالصالح در بحران کمآبی
- آمادگی کامل برای عبور ایمن از بحرانهای احتمالی
- مشاهده بیشتر